Audi yeni Q5 modeli için hazırlanıyor

Audi en çok satan modellerinden birini daha yenilemeye hazırlanıyor: İşte yeni Q5 SUV...

Audi yeni Q5 modeli için hazırlanıyor

Alman otomobil üreticileri sedan modelleriyle ünlenmiş olabilir, ancak günümüzde, ortalıkta gezinen çok daha fazla SUV ve crossover var. İlk Quattro modelinden beri, Audi de bu pazarın önemli oyuncularından biri.

Görünüşe göre şirket, şimdi yeni Q5’in lansmanına hazırlanıyor. Otomobil serilerinin elektriklenmesi tahmin edilenden biraz daha yavaş ilerliyor olsa da, otomobil üreticileri buna göre yanıt veriyor. Örneğin Audi, en son yazılım tanımlı araç teknolojisini daha yakıt tasarruflu güç aktarma organları ve en son aktif ve pasif güvenlik standartlarıyla birleştiren, hibritler dahil olmak üzere içten yanmalı motorla çalışan araçlar için yeni bir esnek mimari olan Premium Platform Combustion’ı (PPC) geliştiriyor.

Yeni Q5 SUV, Audi’nin elektrikli araçlarını akıcı hale getirme konusundaki giderek artan uzmanlığından faydalanıyor, ancak yakıt verimliliği konusunda kesin karar için aracın önümüzdeki yılın başlarında ABD’de satışa sunulmasını beklememiz gerekecek.

Daha kıvrımlı bir yapıya sahip olan yeni Q5'in Avrupa'da hangi varyantlarla piyasaya çıkacağını bilmiyoruz. Ama ABD'de iki modelle satışa sunulacak. 268 hp (200 kW) 2.0 L dört silindirli TSFI motora sahip Q5 veya 362 hp (270 kW) 3.0 L V6 motora sahip SQ5 seçeneklerinin her ikisi de dört tekerlekten çekişli ve yedi vitesli çift kavramalı şanzıman kullanıyor.

Aracın A5 ile benzerlikleri iç mekanda hemen farkediliyor. Daha yüksek ve havadar bir kabine sahip olan araç, temel olarak aynı gösterge paneli, konsol ve bilgi-eğlence ekranlarının düzenini koruyor. Satış fiyatları ise Q5’in 2025’in başlarındaki satış tarihi yaklaşırken açıklanacak.