33 bin dönümlük Atatürk Orman Çiftliği, 10 bin metrelik fiber optik altyapısıyla sürekli iletişim sağlanan yeşillikler içinde dev bir mekanizmayı anımsatıyor. Bu dev çiftlik, bünyesinde Atatürk Evi Müzesi, Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi alanının yanı sıra birçok da lojman barındırıyor.
Tesisin bilgi işlem müdürü olarak görev yapan M. Can Ersoy, lojmanlarda bulunan bireylerin oluşturduğu ağın yarattığı endişenin yanı sıra sayısallaşan yönetim süreçlerinde veri güvenliği için fazladan çaba harcamaları gerektiğini anlattı. "Atatürk Orman Çiftliği'nin kurumsal kaynak planlaması (ERP) ve kayıtları hızla artıyor ve elimizde büyük ve önemli veri yığınları oluşuyor" diyen Ersoy, aradıkları çift katmanlı güvenlik çözümünü Trend Micro bulduklarını ifade etti.
Botnet riski ortadan kalkıyor
Deneme amacıyla Trend Micro Deep Discovery ürününü kullandıklarını aktaran Atatürk Orman Çiftliği Bilgi İşlem Müdürü, "Deep Discovery yazılımının ağ ve uç noktalardan gelebilecek saldırılar karşısında oldukça başarılı olduğunu gördük. Ayrıca gerçek zamanlı raporlamasıyla değerli bilgilere anında ulaştık." dedi. İki katmanlı yapı oluşturarak aynı anda iki antivirüs yazılımının birlikte çalışamayacağı algısını yıktıklarını sözlerine ekleyen Ersoy, Deep Discovery'nin yüksek algılama oranı, gerçek zamanlı raporlama ve güncel koruma desteğiyle botnetleri çok daha hızlı bir şekilde tespit edebildiğini dile getirdi.
Sanallaştırmaya ve Trend Micro ile çalışmaya devam
Atatürk Orman Çiftliği'nde sanallaştırmaya hızla devam ettiklerini vurgulayan M. Can Ersoy, ellerindeki sanal makine sayısını gün geçtikçe artırmayı hedefledikleri için Trend Micro ile çalışmaya devam etmek istediklerini belirtti.
Gerçekleştirilen projeyle ilgili görüşlerini belirten Trend Micro Akdeniz Ülkesinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın, "Atatürk Orman Çiftliği, kendi işinde yeni ve güvenilir teknolojileri en iyi uygulayan kurumların başında geliyor. Deep Discovery'de kullandığı teknolojilerle uyum içerisinde çalışabilecek bir yapıya sahip" şeklinde konuştu.