Asus’un son yıldızı Türkiye’de

Asus’un yeni üst seviye ekran kartı EAX 1800XT TOP, Türkiye’de satışa sunuldu. ATI’nin en üst grafik işlemcisi Radeon 1800 XT’yi kullanan ekran kartı fabrika çıkışlı olarak overclock edildiğinden normal modellere kıyasla daha yüksek performans sağlıyor.

Asus’un son yıldızı Türkiye’de

ATI’nin sunduğu standart çalışma hızını ve soğutma tasarımını kullanmayan ilk kart olan EAX 1800XT TOP, Asus’un özel olarak tasarladığı soğutma sistemi normalden daha yüksek çekirdek ve hafıza çalışma hızlarına çıkabiliyor. Buna göre ulaşılan 695 MHz’lik çekirdek ve 1600 Mhz’lik hafıza çalışma hızı oyun severlerin beğenisini kazanmak için yeterli.

Oldukça büyük bir kutuya sahip olan ekran kartı ayrıca Asus’un Xitepad olarak adlandırdığı bir oyun kumandası, aralarında King Kong oyunun da bulunduğu çeşitli oyun ve yazılım CD’leri, içlerinde HDTV kablosunun da bulunduğu bir çok dönüştürücü ve bağlantı kablosu ile beraber geliyor. Ekran kartının en önemli donatısı ise özellikle bilgisayarının güç kaynağı yeterli olmayan kullanıcıların memnun kalacağı harici güç kaynağı. Bu yüksek performanslı ekran kartının, CHIP Top 10 Ekran Kartı testinin şu andaki birincisi Asus EAX 1800XT karşısında nasıl bir sonuç alacağını ve ayrıntılı incelemesi ile testlerini Şubat ayındaki CHIP dergisinde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları