Asus tasarım hatalı ürünleri değiştirecek!

Asus, Intel'in hatalı tasarıma sahip çipsetinden etkilenen anakartları değiştirecek! İşte detaylar

Hatalı kartları değiştirecek!

Intel, 31 Ocak 2011 tarihinde yeni Sandy Bridge tabanlı çipsetinde - Cougar Noktası olarak bilinen Intel 6 Serisi - bir tasarım hatası tespit edildiğini duyurmuştu.

Mevcut Sandy Bridge ürünlerin sevkiyatı Intel tarafından askıya alınarak, güncelleştirilmiş bir destek çipi üretimi başlamıştı. Bu tasarım hatası sadece çipleri etkilemektedir.

ASUS, Sandy Bridge bazlı ürünlerin sevkiyatı durdurulduğunu bildiriyor. Sorundan etkilenen tüm ASUS Sandy Bridge kullanıcıları, ürünlerini değiştirebilir veya iade edebilir. Değişim tüm dağıtım ve perakende kanallarını kapsamaktadır.

Tasarım hatası probleminden etkilenen tüm ASUS kullanıcıları ayrıntılı bilgi ve değişim hizmetleri hakkında bilgi için http://event.asus.com/2011/SandyBridge/notice adresini ziyaret edebilirler. Aynı zamanda Sandy Bridge tasarımı ile ilgili gelişmeler de bu site üzerinden takip edilebilir.

ASUS belirtilen hataya sahip notebook ve masaüstü ürünleri garanti kapsamında değişimi ve iade seçenekleri kullanıcılarına sunuyor.

Cougar Noktası
üzerindeki tasarım hatası Intel'in de teyit ettiği gibi SATAIII portlarında herhangi bir soruna yol açmamaktadır. Buna ek olarak ASUS'un sunduğu ekstra 2 adet SATA 6Gb/s bağlantı noktaları da bu durumdan etkilenmemektedir. Ancak, ASUS yine de herhangi bir olasılığa karşın anakartların geri dönüşünü ve iadesini sağlamaktadır.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları