Asus da bir Tango telefonu üretecek...

Lenovo'dan sonra Asus da bir Project Tango telefonu sunmayı planlıyor!

Asus da Tango'ya başlıyor...

Lenovo'nun Phab2 Pro adlı Google Tango akıllı telefonu zaten piyasada yer almakta ve görünene göre Asus da, yeni bir Project Tango telefonu için ortaklık kurmakta. Söylentilere göre Tayvanlı akıllı telefon üreticisi Asus, Project Tango'ya hazır olacak olan yeni Zenfone'u tanıtmaya hazırlanıyor.

Aynı söylentilere göre ZenFone AR olarak adlandırılacak olan bu yeni telefon, CES 2017'de tanıtılacak. Digitimes'ın söylediğine göre Asus CEO'su Jerry Shen bu durumu doğrulayarak ZenFone AR'nin gelişmiş bir performans ve rekabetçi bir fiyata sahip olacağını söyledi.

Buradaki fikir, Android cihazlara kameralar ve algılayıcılar yardımı ile mekânsal yetenekler kazandırmak olarak gözüküyor. Project Tango şu anda Google Play Store'da bulunmakta ancak uygulamalar, sadece uygun bir cihaz üzerinde çalışabilmekteler. Aynı zamanda Google, bir uygulama geliştiricisi ile beraber çalışarak yeni cihazlar için daha fazla özel uygulama geliştirmeye çalışıyor. Project Tango akıllı telefonlarının amacı, günlük hayatın içerisinde daha fazla yer alan kullanışlı bir cihaz geliştirmek olarak tanımlanmakta.

Phab2 Pro, Google'ın Tango teknolojisini kullanan ilk telefon olmakta ve çok daha gelişmiş AR özelliklerine sahip durumda. Bu telefon ile nesnelerin ölçülerini alabilirken, evinizde yeni bir masanın veya başka bir eşyanın nasıl gözükeceğini de görebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları