Assassin's Creed Shadows'u bekleyenlere kötü haber

Ubisoft, Assassin's Creed Shadows'un çıkış tarihini ertelediğini duyurdu. Şirket ayrıca, Star Wars Outlaws'ın satışlarının beklentilerin altında kaldığını da kabul etti.

Assassin's Creed Shadows'u bekleyenlere kötü haber

Ubisoft, yaklaşan Assassin's Creed Shadows'u ertelemeye karar verdi. Yayıncı, finansal sonuçlarına dair yaptığı son açıklamada, Japonya'da geçen bu açık dünya aksiyon oyununun çıkış tarihinin 15 Kasım 2024'ten 14 Şubat 2025'e ertelendiğini duyurdu.

Star Wars Outlaws'ın Beklenenden Düşük Satışları

Ubisoft’un finansal raporu, Star Wars Outlaws oyununun Ağustos sonunda piyasaya çıkmasına rağmen, beklentilerin altında kaldığını da gösterdi. Açık dünya aksiyon oyununun satış rakamlarının, Ubisoft’un Assassin's Creed Shadows’un çıkış tarihini ertelemesine de neden olduğu söyleniyor.

Şirket, bu konuda şu ifadeleri kullandı: "Oyun mekanikleri tamamlansa da, Star Wars Outlaws’ın satış performansından edindiğimiz dersler, Assassin's Creed Shadows'u daha fazla cilalamak ve oyuncu deneyimini mükemmelleştirmek için zaman gerektiğini gördük. Özellikle, iki ana karakterimiz Naoe ve Yasuke’nin sunduğu farklı oyun tarzlarıyla bu çift kahramanlı macera, serinin en iddialı girişlerinden biri olacak."

Assassin's Creed Shadows’a Erken Erişim Avantajları

Assassin's Creed Shadows’u ön sipariş veren oyuncular, ilk genişleme paketine ücretsiz sahip olabilecekler. Ayrıca Ubisoft, oyunun PC versiyonunun 14 Şubat'ta Valve'ın Steam platformunda da yayımlanacağını duyurdu.

Yasuke'nin Tartışmalı Karakter Tasarımı

Oyun, özellikle karakterlerinden biri olan Siyah samuray Yasuke'nin tasviri nedeniyle tartışmalara yol açmıştı. Bazı oyuncular, karakterin tarihsel gerçekliği sorgulamıştı. Ubisoft ise oyunun tarihsel bir belge niteliğinde olmadığını belirterek bu eleştirilere cevap verdi.

Tokyo Game Show Katılımı İptal Edildi

Ubisoft, ayrıca bu haftaki Tokyo Game Show'a katılım planlarını son anda iptal etti. Yayıncı, bu kararın "çeşitli koşullar" sebebiyle alındığını bildirdi.

Star Wars Outlaws İçin Yeni Güncellemeler Yolda

Ubisoft, Star Wars Outlaws için oyuncu deneyimini iyileştirmek amacıyla bir dizi güncellemeyi hızla uygulamayı planlıyor. Ayrıca oyunun 21 Kasım'da Steam'de de piyasaya sürüleceği açıklandı.