Assassins Creed 2: Sunucu çöktü ve...

Ubisoft, Assassins Creed 2'nin sadık hayranlarını kötü bir süpriz ile hayal kırıklığına uğrattı...

Bu defa fena çuvalladılar!

Assassins Creed 2'nin doğrulama sunucuları geçtiğimiz pazar günü çöktü. Sonuç olarak oyunun PC sürümünü tercih edenler oyunu oynayamadı ve oyun kayıt dosyalarına erişemediler. Sebep: Yayımlayıcı firma Ubisoft oyunun kayıt dosyalarını kendi sunucularında depoluyor.

Ubisoft'un oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yeni dijital hak yönetimi (DRM) sistemi, Assassins Creed 2'yi oynayabilmek için daimi internet bağlantısı şart koşuyor. Oyundaki ilerleyişi kaydeden dosyalar da Ubisoft sunucularında depolanıyor; zira ancak bu şekilde korsan kopyalara karşı etkili bir şekilde koruma sağlanacağı düşünülüyordu.

Doğrulama görevini üstlenen bu sunucunun çökmesi sonucu oyunu legal yollardan edinmiş kullanıcılar bir hata mesajıyla karşılaşıp oyunu oynayamadılar. Yeni DRM yapısı yüzünden üretici kaynaklı bu tip hatalar direkt kullanıcıya etki ediyor.

İnternet yoksa oyun da yok!

İnternet yoksa oyun da yok!

Resmi Ubisoft forumundaki girdilere göre oyunda oturum açma süreci dakikalarca sürdü veya süreç bir hata mesajı ile iptal edildi. Aynı durum oyun kayıt dosyaları için de geçerliydi. Geçen süre zarfında tekrar oyun oynamak mümkün hale geldi; ama yine de ani bağlantı kopmaları meydana gelebiliyor.

Eğer bağlantı kesilirse Assassins Creed 2 otomatikman duraklatılıyor. Ancak bağlantı geri geldiğinde oyuna devam etmek mümkün oluyor. Eğer bağlantı oluşturulamıyorsa oyun sonlandırılıyor.

Okuyucu Yorumları