Artık klasik DOS oyunlarını iPhone'unuzda oynayabilirsiniz

iDOS 3 emülatörü App Store'a geri döndü: Artık iDOS3'ü kullanarak iPhone veya iPad'inizde klasik DOS oyunlarını oynayabilirsiniz...

Artık klasik DOS oyunlarını iPhone'unuzda oynayabilirsiniz

Apple’ın emülatörler hakkındaki fikrini değiştirmek zorunda kalmasıyla beraber, App Store’da yayınlanan emülatörlerin sayısında kayda değer bir artış yaşanıyor. Apple cihazları için ilk DOS emülatörü olan iDOS 3 de, Apple’ın App Store'de emülatörlerin yayınlanmasına yönelik kısıtlamaları hafifletmesinin ardından geri döndü.

iDOS 3, Apple cihazları için popüler bir DOS emülatörü. iDOS 3 uygulaması, daha önce App Store’da mevcut olmasına rağmen Apple’ın emülatörlere yönelik kararları sebebiyle kaldırılmıştı. Şirketin Nisan ayında App Store yönergelerini güncelleyerek ilk kez retro oyun emülatörlerine kapı açmasıyla beraber bu durum değişmeye başladı.

Ancak Apple, retro oyun emülatörlerine yönelik tutumunu değiştirmiş olsa da, PC emülatörlerini App Store’dan uzak tutmaya devam ediyordu. Muhtemelen AB tarafından daha fazla soruşturma yapılmasını önlemek isteyen şirket, şikayetleri dinledikten sonra App Store yönergelerini yeniden revize etti ve bu sefer PC emülatörlerine de izin verdi. Böylece UTM’nin uygulaması, Apple’ın onayını aldıktan sonra App Store için onaylanan ilk PC emülatörü oldu.

Dikkat çekici bir şekilde, UTM'nin başvurusu ilk başta Apple’ın yönergelerine göre emülatörün “mini uygulamalar, mini oyunlar, akışlı oyunlar, sohbet robotları, eklentiler ve oyun emülatörlerini” kapsayan kural 4.7'yi ihlal ediyor olması sebebiyle Apple tarafından reddedilmişti. Uygulamanın geliştiricisi, şimdi de Apple’ın emülatörü yasaklamak için başka bir bahane bulabileceğinden endişelendiğini söylüyor.