Artık hiç bir fotoğrafta dışarıda kalmayacaksınız

Kalabalık bir arkadaş grubuyla fotoğraf çekerken, fotoğrafı çeken kişinin fotoğrafın dışında kalmak zorunda olması çok adaletsiz bir durum. Ancak Google'ın yapay zeka servisi şimdi buna bir çözüm getiriyor ve fotoğrafı çekeni de, yapay zeka yardımıyla fotoğrafa ekliyor.

Artık hiç bir fotoğrafta dışarıda kalmayacaksınız

Google, kalabalık arkadaş gruplarının fotoğraf çektirme sorununa yapay zekalı bir çözüm getiriyor.

Fotoğraf çekmek için çevreden geçen birine rica etmek, kimi zaman kameranın veya telefonun çalınmasıyla sonuçlanabilir veya fotoğrafı çekecek bir yabancı bile bulunamayabilir. Bu durumda arkadaş grubundan biri kendini feda ederek fotoğrafı çeker ama kendisi fotoğrafın dışında kalır. Google artık bu sorunun yaşanmaması için, fotoğrafçının da görüntüsünü alıp grubun içine ekleyen bir yapay zeka çözümü tanıtıyor.

Şirket bu özelliğin yeni Pixel 9 akıllı telefon serisinde yer alacağını duyurdu. Telefonda bir dizi yeni yapay zeka aracı bulunuyor ve bunlardan biri de, grup fotoğraflarına fotoğrafçıyı da ekleme yeteneği.

Grup fotoğraflarında yeni dönem başlıyor

Yeni 'Beni Ekle' aracını kullanmak için kullanıcıların öncelikle grup fotoğrafını çekecek bir kişiyi seçmeleri gerekiyor. Daha sonra telefonu grubun başka bir üyesine veriyorlar ve o da aynı sahnenin ikinci bir fotoğrafını, bu kez kendisi de içinde olacak şekilde çekiyor. Daha sonra Pixel 9'un yapay zeka yeteneği, iki fotoğrafı birleştirerek sanki herkes yan yana bir arada fotoğraf çekmiş gibi bir sonuç ortaya çıkarıyor.

Bu tür ileri fotoğraf tekniklerinin artması ile birlikte, gördüğümüz herhangi bir fotoğrafın gerçekliğini sorgulamamız gereken çağa girmiş bulunuyoruz. Bundan sonra kimse bir fotoğrafın gerçek olduğuna emin olamayacak.