Günümüzde pek çok bilgisayarın "beyni" Intel markasını taşıyor. Görünüşe bakılırsa bir sonraki arabanızın beyni de Intel Atom serisi işlemci olacak.
Arabalar gelecekte analog göstergeler yerine büyük bir ekrana, dikiz aynaları yerine dijital ekranlara ve yayaları algılayacak kameralara sahip olacak. Ve eğer Intel planlarını gerçekleştirebilirse, A3900 çipi tüm bu özellikleri kontrol edecek.
Intel, bilgisayarlara işlemciler üreterek dünya piyasasını ele geçirdi ama bilgisayar alımları düştüğü için şirket diğer piyasalara da göz dikmiş durumda. Mesela Google'da arama yaparken "Intel inside" etiketi görmüyoruz ama arama motorlarının temelinde Intel teknolojisi var. Telefonlarda bu etiketi görmüyoruz çünkü Intel bu piyasada yıllarca denemesine rağmen başarısız oldu. Ama Intel'in şansını deneyebileceği bir piyasa daha var; bu piyasanın adı "nesnelerin interneti". Bunun içine arabalar da dahil. İşlemci gücünü bilgisayarımız ve telefonumuzda kullanmaya alışığız ama nesnelerin interneti de her yere yayılıyor; buzdolapları, kapı kilitleri, sokak lambaları, fabrika robotları...
Tost makinenizin akıllı olup olmaması pek umrunuzda olmayabilir ama Intel'in işin içinde olması sizi mutlu edecektir. Şirket, dünya standartlarında çip üretme teknolojisine sahip ve bu da müşteriler için makul fiyatlar anlamına geliyor. Nesnelerin internetinin büyümesiyle birlikte, Intel araba şirketlerinin de işlemci almak konusunda daha cesur olmasını bekliyor.
Özellikle Intel'in Atom işlemcisi yüksek sıcaklıklara dayanıklı olduğu için arabalarda kullanılmaya son derece elverişli. Şirket, yüksek işlem gücü sayesinde ileride araba sürmenin çok daha güvenli hale geleceğini söylüyor.