ARK Invest, Coinbase Hisselerini Toplamaya Devam Ediyor

Ark Invest bilançosuna 10.880 Coinbase hissesi ekleyerek hisselerini 60.5 milyon dolara çıkardı.

ARK Invest, Coinbase Hisselerini Toplamaya Devam Ediyor

ARK Invest, şirketin günlük olarak yayınlanan ticari açıklamalarına baktığımızda ilk kez 15 Nisan 2021'de Coinbase hissesi satın almaya başladı. Şirket o günden bu yana aktif olarak Coinbase hisselerini (COIN) satın almaya devam ediyor. Yakın zamanda hisselerinin düşmesi nedeniyle Coinbase'in 546.579 hissesini satın alan şirket, son olarak bilançosuna 10.880 Coinbase hissesi ekleyerek hisselerini 60.5 milyon dolara çıkardı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, her ne kadar 2022'nin başında hızlı bir büyüme yaşasa da yaşanan piyasa çöküşünde pek iyi günceler yaşamadı. İşe alımları durduran borsa, hisseleri konusunda da oldukça kritik düşüşler yaşadı. Hisselerin düşüşünü fırsat bile Ark Invest ise hisse alımlarına devam ediyor.

Diğer taraftan ağustos ayında, ARK'nın Baş Yatırım Sorumlusu Cathie Wood, kripto borsasına yönelik bir SEC soruşturması nedeniyle fonun Coinbase'deki varlıklarını azalttığını söylemişti. Wood, soruşturmayı o sırada Coinbase için bir "tez riski" olarak nitelendirmiş ve ARK'nın "çok az" olduğunu söyleyerek 1.1 milyon COIN hissesi satacağını belirtmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.