Doğru zamanı tutturamayan çıkışlar, yeteri kadar iyi yapılmayan tanıtım veya yetersiz destek... Teknoloji tarihi, bu nedenlerle çöpe giden ürünlerle dolu. Üzücü olan ise bu ürünlerin bazılarının ileriye yönelik, bazen dahice fikirler sunmuş olması. İşte zamanından önce ölen 11 teknolojik cihaz.
Commodore Amiga
PC'lerin komut satırıyla çalıştığı, Mac'lerinse tek görev yapabilen, siyah beyaz kutular olduğu bir dönemde Amiga, genişleyebilen, renkli grafikleri işleyebilen özel grafik ve stereo ses çıkışı sağlayan ses işlemcilerine sahip bir bilgisayar ortaya çıkarmıştı.
Compaq iPAQ
2000'lerin başlarında çıkan Compaq iPAQ ve ardından 2004'te çıkan HP iPAQ, PC'lere yaptığınız neredeyse her şeyi yapabiliyordu. Cihazlar, ilk akıllı telefonlardan daha işlevseldi, aynı zamanda pil ömürleri de onlardan daha iyiydi.
Sega Game Gear
Her üç saatte bir 6 kalem pili bitirmesi haricinde müthiş bir el konsoluydu; üstelik ekranı renkliydi.
Atari Lynx, Apple Newton ve diğerleri
Atari Lynx
Zaman içinde Nintendo'nun rekabeti altında ezilse de Atari'nin bu küçük el konsoluna listemizde yer vermemiz şarttı. Cihaz, Sega'nın Game Gear'ından önce ilk LCD renkli ekranı kullanmıştı.
Apple Newton
Newton'un iPad'in en önemli öncülerinden olduğunu inkar edemeyiz.
Microsoft Zune
Zune, müzik çalıcı işine geç kalmış olsa da yazılımı, iPod'lardan daha iyiydi. Arayüz içinde dolaşmak, müziklerinizi ve podcast'lerinizi yönetmek son derece kolaydı.
ReplayTV DVR
İlk modeli 1999'da tanıtılan ReplayTV DVR, TV programlarını sabit diske kaydedip daha sonra tekrar izlemenize izin veren, harika bir cihazdı.
Panasonic 3DO, Sony Mini Disc ve diğerleri
Panasonic 3DO
Sadece 20-30 oyuna sahip olsa da 3DO'da Dragons Lair ve diğerlerini oynamak, inanılmaz keyifliydi.
Sony Mini Disc
Hit olmaya yaklaşan Mini Disc, CD ve MP3 çalıcılar arasında geçişin temsilcisiydi. Kapasiteleri zaman içinde yetersiz kaldı.
Sega Dreamcast
Zamanının konsollarının çoğundan iyi olan Sega Dreamcast, dahili ağ bağlantısına sahipti ve özellikle Japon oyunları müthişti.
Google Glass (?)
Google Glass, daha çok teknolojiyle neler yapılabileceğini gösteren bir konseptti. Bu haliyle çok tutulmasa bile yakında başka bir şekilde karşımıza çıkacağını düşünüyoruz.