Araç kullanırken neden mesaj yazmamalısınız?

Bu eğleceli web oyunu basit iki aktivitenin bir araya geldiğinde yarattığı tehlikeyi gösteriyor!

İkisini aynı anda yapmayın!

Akıllı telefonun sunduğu geniş olanaklar, başka bir şeye odaklanmak istediğinizde bir tür dezavantaja dönüşebiliyor. Söz konusu olan araç kullanmak gibi ciddi bir aktiviteyse, bu cihazlardan vazgeçememek çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Bu eğlenceli ve aynı zamanda oldukça basit web oyunu ise, araç kullanırken neden telefon kullanmamak, özellikle de mesaj yazmamak gerektiğini oldukça etkili bir biçimde gösteriyor.

New York Times tarafından hazırlanan Gauging Your Distraction adlı bu başarılı oyun son derece tehlikeli bir aktiviteden aslında gerçekten neden kaçınmamız gerektiğini olabildiğince başarılı bir biçimde deneyimlememizi sağlıyor. 1'den 6'ya kadar olan tuşlarla şerit değiştirebildiğiniz oyunda aynı zamanda bir telefonun klavyesinde de fareyi kullanarak mesaj yazmaya çalışıyorsunuz. Yazacağınız şey bir kelimelik bir mesaj olsa bile bu iki işlemi bir arada yapmanın ne denli güç olduğu açıkça fark ediliyor.

Güvenli bir sürüş deneyimi adına göz atmanızda fayda olduğunu düşündüğümüz bu eğlenceli oyuna bu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları