Araba koltuğundaki lekeler en basit nasıl çıkar? Ucuz ve pratik bir öneri...

Kırıntılar, su lekeleri, ter... Araba koltukları zamanla kirlenebilir. Bazı lekelerin temizlenmesi uzmanlık ve özel yöntemler gerektir. Daha kolay bazı lekeler içinse farklı pratik öneriler var. Peki, tıraş köpüğü ile otomobil koltuğu nasıl temizlenir?

Araba koltuğundaki lekeler en basit nasıl çıkar? Ucuz ve pratik bir öneri...

Otomobillerde koltuk temizliği hem hijyen hem de görüntü açısından önemli. Döşemelerdeki zorlu kirler için profesyonel araç yıkama servislerinde çözümler var. Koltuklardaki daha basit lekeler içinse daha pratik yöntemler mevcut. Örneğin bazı durumlarda bir tıraş köpüğü işe yarayabilir.

Alman teknoloji sitesi Chip.de bu tür bir temizlik için geleneksel bir tıraş köpüğü, nemli bir bez ve sünger (yumuşak kıllı fırça) kullanılabileceğini belirtiyor. Ancak bu noktada önemli bir uyarı var:

Tıraş köpüğünü sadece kumaş kılıflı koltuklarda denemek gerekiyor. Çünkü deri koltuklarda tıraş köpüğü malzemeye kalıcı zararlar verebilir. Bu nedenle deri koltuklar için profesyonel bir temizlik hizmetinden yardım almak önemli.

Araba Koltuğu Nasıl Temizlenir? (Tıraş Köpüğü İle Temizlik)

itscarwash.com bu yöntemden önce araba koltuğundaki kalıntıların vakumla, bir elektrikli süpürgesiyle temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü, bu kirler tıraş köpüğü ile karışır ve temizlik yerine lekeye yol açabilir.

Ve bir de uyarıda bulunuyor: Döşemenizin renginin solmaması için önlem olarak, araba koltuklarını temizlemek için tıraş kremini kullanmadan önce tıraş kremini gizli bir alanda test edin. Nokta testi için, yüzeye sadece az miktarda tıraş kremi uygulayın ve ardından renk değişikliği olup olmadığını kontrol edin. Renk solmasına neden olmadıysa koltuktaki leke üzerinde deneyebilirsiniz.

Eğer şüpheniz oluşursa denemeyin ve bir uzmana danışın.

Her iki site tıraş köpüğü ile temizliğin maddelerini şöyle paylaşıyor:

  • Döşemede daha fazla leke bırakmamak için yüzeydeki kirleri süpürün. Bozuk para büyüklüğünde tıraş köpüğünü lekenin üzerine uygulayın ve köpüğü yayın. (Lekenin boyutuna göre daha fazla da olabilir)

  • Tıraş kremini etrafa yayın. Lekelerden kurtulmak için tüy bırakmayacak sünger veya yumuşak kıllı bir fırça kullanarak yüzeye yayın. Lekeyi çıkarmak için yüzeyde yumuşak kıllı fırça veya süngerle çalışın.

  • 10 ila 15 dakika bekletin.

  • Yüzeyi nemli bir bezle iyice silin. Havlu kağıtlar, tüy bırakan bezler kullanmayın. Koltuklar çabuk ıslanabileceği için çok fazla su kullanmayın, koltuklara zarar verebilir.

  • Son olarak, koltuğu birkaç saat daha veya ideal olarak gece boyunca kurumaya bırakın.