Aptos Mainnet Kullanıcıları ile Buluştu

4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Aptos Blockchain, sonunda kullanıcıları ile buluştu.

Aptos Mainnet Kullanıcıları ile Buluştu

Son dönemde Blockchain ağları arasında ilginç bir rekabet başlamış durumda: Ölçeklenebilirlik. Durum böyle olunca her proje, ağını bir adım daha öteye taşımak için çalışmalar ve yükseltmeler yapıyor ayrıca, iş birlikleri kuruyor. Diğer taraftan bu rekabete her gün yeni bir ağ daha katılıyor. Son olarak 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Aptos, sonunda kullanıcıları ile buluştu. Ancak vadedilenlerin hepsi karşılanamıyor gibi.

Son dönemde yayınladığı birçok belge ve tanıtım ile birlikte Aptos, hızlı, ölçeklenebilir ve güvenli bir ağ profili çizdi. Hatta projenin 160.000 TPS iddiaları, projenin “Solana Killer” olarak adlandırılmasını bile sağladı. Ancak Aptos mainnet, kullanıcılar ile buluştu ve gerçek TPS oranları görüldü. Şu anda haberimizin yazımı itibarıyla Aptos’un ağ gezginine baktığımızda 4.07 TPS görüyoruz. Bunun beklentilerin oldukça altında olduğunu anlatmaya gerek yok, ancak tek sorun bu da değil.

Twitter üzerinden birkaç kullanıcı, Aptos‘un Discord’u kanalının ana ağın başlatılmasından birkaç saat sonra kapatıldığını fark etti. Bununla birlikte ekibi, potansiyel başlatma sorunları hakkında tartışmayı durdurmaya çalışmakla suçladı. Aptos ise Twitter üzerinden yaptığı ilk gün güncllemesi ile bu performansın ilerleyen günlerde artacağını imâ etti:

“Bugün oldukça heyecanlı geçti. Tüm desteğiniz için teşekkür ederiz! Aptos ağı beklendiği gibi performans gösteriyor. Ekosistem projeleri devam ettikçe artan etkinlik göreceğiz”

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.