Apple’ın iPhone 15 serisinde görmeyi beklediğimiz yeni özelliği, tamamen rafa kalktı

Bir Apple tedarikçisinden gelen sızıntı, iPhone 15'te görmeyi beklediğimiz önemli bir özelliğin rafa kaldırıldığını adeta doğruladı.

iPhone 15 serisiyle gelmesi beklenen özellik, tamamen rafa kalktı

iPhone 15'in yılan hikayesine dönmeye başlayan katı hal düğmeleri için parça üreten büyük bir Apple tedarikçisi, dokunmaya duyarlı ses ve sessize alma düğmelerinin yeni iPhone’larda olmayacağını söyledi.

Sektör raporları, yaklaşmakta olan iPhone 15 Pro ve Pro Max'in muhtemelen dokunmaya duyarlı "taptic" düğmelere sahip olmayacağını doğruluyor ve Apple'ın kullanıcıların telefonlarını nasıl açacakları veya ses seviyelerini nasıl değiştirecekleri konusunda köklerine geri döndüğünü gösteriyor. Yani kullanıcılar yeni iPhone’larda da normal tuşlarla karşılaşmaya devam edecek. En azından Texas tabanlı Apple tedarikçisi Cirrus Logic böyle söylüyor.

Beklene "katı hal" düğmelerinin normal düğmelerden daha fazla fonksiyonel olması bekleniyordu. Kullanıcıların bu yüzeylerde parmaklarını kaydırarak telefonlarını mini bir trackpad gibi kontrol edebilecekleri düşünülüyordu, ancak Apple’ın bu planı başka bahara kalmış gibi görünüyor.