Apple'ın Mac mini'si hem güçleniyor, hem de iyice küçülüyor

Büyük kalabalıklar Apple'ı iPhone üreticisi olarak tanıyor ama hayatına Mac bilgisayarları üreterek başlayan şirketin masa üstü ve dizüstü bilgisayar pazarında önemli bir kullanıcı kitlesi var. Ve şirket şimdi, en küçük masa üstü bilgisayarı Mac mini'yi daha da küçültmeye hazırlanıyor.

Apple'ın Mac mini'si hem güçleniyor, hem de iyice küçülüyor

Apple'ın minik masa üstü bilgisayarı Mac mini, henüz Steve Jobs hayattayken, 2010 yılında satışa çıkmıştı. O günden beri önemli bir değişim görmeyen Mac mini'ler için Apple şimdi köklü bir değişim planlıyor.

Apple'dan sızan bilgilere göre, şirket yeni Mac mini'leri, M4 işlemcisiyle donatacak ve boyutlarını küçük bir TV kutusu boyutlarına indirecek. 9 santimlik genişliğe sahip olacak Mac mini neredeyse yarı yarıya küçülmüş olacak. Öte yandan kalınlığı bir iki santim artabilir ama genel olarak cihazın masada kapladığı alan yarı yarıya düşmüş oluyor.

Apple henüz bu konuda resmi bir duyuru yapmadı ama yeni M4 işlemcili Mac mini'nin 2024 sonunda veya 2025 başında satışa çıkması bekleniyor.

Şu anda 599 dolara satılan M2 işlemcili Mac mini yerine M4 işlemcisiyle üretilecek modelin maliyetinin daha az olması da bekleniyor. Dolayısıyla Apple ya 599 dolarlık fiyata devam ederek daha çok kar elde edecek veya fiyatı düşürüp daha fazla kullanıcı kazanma yoluna gidecek.

Yeni Mac mini'ler ilgi görecek mi?

Mac Mini'ler, bir masa üstü bilgisayar performansına sahipken, profesyoneller onu çantalarına koyup ev ve iş arasında taşıyabilme lüksünü yaşayabiliyorlar. Aslında cihazın 2010 yılında çıkış amacı buydu ancak aradan geçen zamanda bulut servislerinin çok gelişmesi sayesinde, ev ve ofis arasında bilgisayar kasası taşıma ihtiyacı görece olarak azaldı. Ancak elbette, küçük boyutlu, şık ve pratik bir masa üstü bilgisayar kasasına kimse hayır diyemiyor.