Apple'ın Harita uygulaması nihayet internete açıldı

Apple'ın Harita uygulaması (Apple Maps) on yılı aşkın bir sürenin ardından en sonunda internete de açılarak Google Haritalar'a meydan okuyor.

Apple'ın Harita uygulaması nihayet internete açıldı

Piyasaya sürülmesinin üzerinden on yıldan uzun bir süre geçtikten sonra, Apple'ın harita uygulaması artık en büyük genişlemesini yaşıyor ve internete açılıyor. Çarşamba günü başlatılan bir beta süreci aracılığıyla, artık kullanıcılar Apple Maps’in masaüstü veya mobil tarayıcılardan ulaşılabilen web sürümü üzerinden yol tarifi alabilecek veya derecelendirmeleri ve yorumları görebilecek.

beta.maps.apple.com internet sayfası aracılığıyla ulaşılabilen Apple Maps, uygulamanın iOS sürümü aracılığıyla erişilebilen işlevlerin büyük bir kısmını sunuyor. Ayrıca Apple, önümüzdeki aylarda bazı ek özellikler daha yayınlayacağını belirtiyor. Ne yazık ki Apple Maps’in internet sürümü, şimdilik sadece İngilizce versiyonuyla çalışıyor ve iPad üzerinde Safari ve Chrome, Windows PC’ler üzerinde ise Chrome ve Edge tarayıcılarıyla kullanılabiliyor. Apple, gelecekte diğer diller, tarayıcılar ve platformlar için de destek sunmayı planlıyor. Ayrıca Apple, tüm geliştiricilerin MapKit JS aracı ile internet üzerinde Maps’e bağlantılar oluşturabileceğini de belirtiyor.

Geçmişte, Apple Maps’in sürümlerine internetten erişmek, DuckDuckGo gibi tarayıcılar için API’yi kullanarak haritalar oluşturan geliştiriciler sayesinde ancak mümkündü. Artık hizmetin resmi olarak internete açılması oldukça büyük bir genişleme adımı ve Apple'ın Google’ın Haritalar’ı ile daha iyi bir şekilde rekabet etmesine yardımcı olabilir.