Apple'ın durmaya niyeti yok: Yeni bir tanıtım etkinliği daha geliyor

Apple, henüz gerçekleştirdiği ve iPhone 16 serisini tanıttığı "It's Glowtime" etkinliği ile yetinecek gibi görünmüyor. Çok kısa bir süre sonra yeni bir tanıtım etkinliği ile karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Apple'ın durmaya niyeti yok: Yeni bir tanıtım etkinliği daha geliyor

Bloomberg'den Mark Gurman, dün gerçekleşen iPhone 16 etkinliğinin ardından, Apple’ın M4 Mac’ler ve yeni iPad’ler için bir etkinlik daha planladığını iddia ediyor. Yeni M4 Mac’lerin Ekim veya Kasım aylarında düzenlenecek, yeni bir etkinlikte tanıtılması söz konusu olabilir.

Gurman'ın "It's Glowtime" etkinliğinden hemen önce belirttiğine göre Apple, güncellenmiş bir mini versiyon da dahil olmak üzere yeni iPad modelleri üzerinde çalışıyor. Şirket kısa bir süre önce yeni M4 iPad Pro ve M2 iPad Air’ı piyasaya sürdüğü için, Cupertino’nun temel iPad 10 modelini ve iPad mini’yi güncellemesi muhtemel olabilir.

Yeni iPad’lerde büyük değişiklikler beklenmiyor olsa da, muhtemelen Apple’ın daha iyi bir çip ekleyeceği tahmin edilebilir. Ayrıca Gurman, kısa bir süre önce şirketin giriş seviyesi iPad için daha ucuz bir Magic Keyboard üzerinde çalıştığını, ancak bu aksesuarın önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi beklendiğini bildirmişti.

Apple’ın iPad mini’ye bir M çipi ekleyebileceğine dair söylentiler var, bu nedenle tabletin Apple Intelligence'ı çalıştırması bekleniyor. Ancak, Cupertinolu devin iPad mini’ye bu yeni teknolojiyi getirip getirmeyeceği şimdilik kesin değil.

Gurman, Ekim etkinliği hakkında yazarken, Apple’ın M4 çipli yeni bir MacBook Pro, Mac mini ve iMac tanıtmayı planladığını söylüyor. Ayrıca analist, bu ürünlerin yanı sıra Apple’ın önümüzdeki yılın başlarında sunulması beklenen yeni AirPods Pro 3 ve iPhone SE 4 üzerinde çalışmaya devam edeceğini de bildiriyor.