Apple'ın çok fazla bahsetmediği 5 yeni iPhone 16 özelliği

Apple, iPhone 16 serisini resmi olarak tanıttı. Ama tanıtım etkinliğinde pek bahsetmediği bazı yenilikler de var. Şimdi gelin, bu 5 yeni özelliğe birlikte göz atalım...

Apple'ın çok fazla bahsetmediği 5 yeni iPhone 16 özelliği

Önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan iPhone 16 serisi, Apple’ın bugüne kadarki en iyi iPhone’ları oldukları kesin. Zira yeni telefonlar, geçtiğimiz günlerde düzenlenen It's Glowtime etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Ama bu etkinlikte, Apple'ın bahsetmediği ya da ön plana çıkarmadığı bazı önemli iPhone 16 özellikleri de vardı.

iPhone 16 modelleri çok daha hafif

Phone 16 modelleri, daha önceki tüm iPhone sürümlerinden daha hafif olacak. iPhone 15 serisi özellikle Pro modellerde titanyuma geçiş sayesinde önemli bir hafifleme sağladı. Şirket, 2024'te normal iPhone modellerini seleflerinden biraz daha hafif hale getirebildi, ancak Apple, telefonları 6,3 inç ve 6,9 ​​inç ekranlarla daha büyük hale getirdiği için aradaki farkın çok belli olmayacağı söylenebilir.

Wi-Fi 7

Apple, iPhone 16 Pro duyurusunun sonunda, yeni iPhone’un Wi-Fi 6e’den daha yeni olan Wi-Fi 7 teknolojisine sahip olduğunu açıkladı. Bu yeni standart, destekleyen modemlerde daha hızlı indirme hızları ve daha fazla kararlılık sunuyor. Başka bir deyişle, yeni iPhone’ların bağlantı hızı eskisine göre daha iyi olacak.

QuickTake ve 4K

Video tarafında ise Apple’ın QuickTake’i 1080p’den 4K’ye yükselttiğini görüyoruz. Bu özellik, kullanıcıların varsayılan fotoğraf modundan çıkmadan video çekmesine imkan tanıyor ve fotoğraflarınızla videolarınız arasında mükemmel bir geçiş sunuyor.

Gizli mmWave anteni

mmWave 5G hala yalnızca ABD’de mevcut olsa da, Apple iPhone 16 Pro modellerinde anteni gizleyerek bu alana yeni Kamera Kontrol düğmesini yerleştirdi. Ayrıca şirket, en sonunda LTE Apple Watch modellerinde de kırmızı anten çemberini kaldırdı.

İnanılmaz hızlı kablosuz şarj

iPhone 16 telefonlar kablosuz şarj tarafında da büyük bir güncelleme aldı ve artık 20W, 25W ve 15W hızlarıyla şarj edilebiliyor. Kablolu şarj hızı, 20W ile önceki nesillere göre değişmiş değil. Kablosuz şarj tarafında ise MagSafe şarj cihazları için 25W’a ve Qi2 şarj cihazları için 15W’a yükseltme görüyoruz.