Apple'ın bir sonraki nesil kulaklıkları, yeni sensörlerle gelecek

iOS 18 RC sürümünde keşfedilen bazı küçük ipuçları, Apple'ın gelecekteki kablosuz kulaklıklarında sağlık sensörlerine de yer vereceğini gösteriyor.

Apple'ın bir sonraki nesil kulaklıkları, yeni sensörlerle gelecek

Apple, geçtiğimiz gün düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliğinde, yeni ürünlerini tanıtırken, iOS 18 RC güncellemesini de yayınladı.

iOS 18 RC güncellemesinde bulunan bazı ipuçları, Apple’ın kablosuz kulaklıklarında sağlık sensörlerini test ettiğini gösteriyor. Keşfedilen kodlar, Apple’ın gelecek yıl sağlık sensörlerine sahip yeni nesil bir AirPods Pro piyasaya sürebileceğine dair ipucu veren önceki bir sızıntıyı da doğruluyor.

9To5Mac’in bildirdiğine göre Apple, en son iOS 18 RC güncellemesindeki kodlarla doğrulanan bir dizi sağlık özelliği üzerinde çalışıyor. En son beta sürümünde, kalp atış hızı sensörüyle ilgili bir kod bulunuyor ve “Antrenmanlar sırasında kalp atış hızınızı takip etmek ve Apple Health’e göndermek için her iki kulaklığı da takın. Bluetooth ayarlarında yönetin” talimatları yer alıyor.

Dikkat çekici bir şekilde bu satır, AirPods ve Beats gibi Apple kablosuz kulaklıklarınızı ayarlamanıza olanak tanıyan sistem bileşeninin bir parçası olarak görülüyor. Söylentilere göre, 2025’te piyasaya sürülecek yeni nesil AirPods, sağlık sensörlerine sahip tek kulaklık olmayacak. Apple’ın yeni nesil Powerbeats Pro’ya da sağlık sensörleri eklemeyi planladığı söyleniyor.