Apple'dan yeni bir cihaz ve yeni bir işletim sistemi geliyor

Apple, akıllı ev teknolojilerinde merkezi bir kumanda olacak yeni bir ekran hazırlıyor olabilir. 2025'te duyurulacağı beklenen bu kumada, aynı zamanda yeni bir de işletim sistemi demek...

Apple'dan yeni bir cihaz ve yeni bir işletim sistemi geliyor

Apple, akıllı ev teknolojilerine büyük yatırım yapmaya hazırlanıyor ve bu konunun merkezi olacak bir cihazı geliştirmeye şimdiden başlamış olabilir. Medyaya sızan bilgilere göre Apple, iPad benzeri bir tür ekranlı kumanda ile akılı evleri yönetmeye hazırlanıyor.

Bu cihaz, Apple TV'nin tvOS'una dayanan homeOS adlı yeni bir işletim sistemini kullanacak. Cihaz üzerinde Takvim, Notlar ve Ev gibi Apple uygulamaları çalışacak ve Apple bu cihazı duvara monte etmek için mıknatıslı prototipler de test ediyor. Cihaz ayrıca Apple Intelligence'ı destekleyecek. Apple'ın mevcut akıllı ev ürünü HomePod'lar için şu anda yapay zeka desteği bulunmuyor.

Neden sadece iPad kullanmıyoruz ki?

Yakın zamanda çıkan bir diğer söylenti, yakında çıkacak olan "HomeAccessory" cihazının kare şeklinde olacağını ve kullanıcıların uzaktan el hareketlerini kullanarak cihazı kontrol edebileceğini öne sürdü.

Böyle bir ekran, Apple'ın pahalı bir iPad'i özel bir akıllı ev kontrol cihazı olarak kullanmaya çalışmaktan daha düşük maliyetli olduğu için mantıklı olabilir. Muhtemelen iOS cihazları için de bir uygulama olacaktır ama evde duvara asılı bir kumanda bulunması da akıllı evler için olmazsa olmaz bir ihtiyaç ve Apple'ın bu amaçla bir ekran geliştirmesi kaçınılmaz görünüyor.