Apple’dan Microsoft’u üzecek açıklama: “Hiçbir para bize bunu yaptıramaz”

Apple’ın önemli isimlerinden biri olan Eddy Cue, yaptığı ilginç açıklama ile Microsoft’un Bing hayallerini yerle bir etti.

Apple’dan Microsoft’u üzecek açıklama: “Hiçbir para bize bunu yaptıramaz”

Apple, Microsoft'un Bing ile ilgili tüm çabalarına rağmen Google'ın, cihazlarında varsayılan arama motoru olarak kalacağını açıkça belirtti. Apple'ın Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, geçtiğimiz günlerde hiçbir paranın Apple'ı Bing'e geçmeye ikna edemeyeceğini vurguladı.

Microsoft Bing'i ücretsiz olarak sunsa bile Cue, Google'ın halen üstün seçenek olarak öne çıktığını söyledi.

Google'ın arama motoru pazarındaki hakimiyeti iyi biliniyor ve birçok cihazın, Android telefonlardan iPhone'lara kadar, Google'ı varsayılan arama motoru olarak kullanması şaşırtıcı değil. Bu güçlü konum, yakın zamanda bir ABD federal yargıcının Google'ı "tekel" olarak nitelendirmesine bile yol açtı.

Apple kullanıcıları Safari'deki varsayılan arama motorunu değiştirme seçeneğine sahip olsalar da, Cue'nun 2023'teki ifadesi hala geçerli; Google'ın yeteneklerine uyan geçerli bir alternatif bulunmuyor. Yahoo, Bing, DuckDuckGo ve Ecosia gibi seçenekler mevcut olsa da, çoğu kullanıcı Google'ı kullanmaya devam ediyor.

Kısacası Bing'in yakın zamanda Apple cihazlarında Google'ın yerini alması pek olası görünmüyor. Yine de her an her şeyin olabileceği bir piyasadan bahsettiğimizi unutmamakta yarar var.