Apple'ın ekran altına yerleştireceği Touch ID sensörünü, iPhone 17'ye kadar görmeyebiliriz

Apple'ın Touch IS parmak izi sensörünü ekran altına yerleştirmesini bekleyenlere kötü haber: Bekleme süreniz iPhone 17'ye kadar uzayabilir.

Ekran altı Touch ID'li iPhone başka bahara kaldı

Apple'ın akıllı telefonları, iPhone X'ten bu yana (iPhone SE modellerini saymazsak) Touch ID parmak izi sensörünü kullanmadı ve bunun yerine Face ID yüz tanıma özelliğini kullanmayı tercih etti.

Apple haberleri alanında saygın bir kaynak olan analist Ming-Chi Kuo, uzun süredir Apple telefonlarının birçok Android telefonda olduğu gibi ekran içi parmak izi tarayıcıları kullanabileceğini söylüyor ve daha önce bunları 2023 gibi erken bir tarihte görebileceğimizi iddia etmişti. Ancak, bu özelliğin iPhone 14'te görünmesi pek de mümkün gibi görünmüyor.

Kuo, yeni bir tweet ile tahminlerini revize ederek ekran içi parmak izi okuyucularının 2025'e kadar görünmeyebileceğini söyledi. Bu tarih aynı zamanda, Apple isimlendirme sistemini büyük ölçüde değiştirmeye karar vermemesi durumunda iPhone 17'yi görmeyi beklediğimiz yılı işaret ediyor.

Parmağınızı ekranın uygun kısmına yerleştirerek telefonunuzun kilidini açmanızı sağlayan ekran içi parmak izi tarayıcıları, eskiden üst seviye Android telefonlara özel bir özellikti, ancak günümüzde bazı düşük fiyatlı cep telefonlarında da bulunabiliyor…