iPhone 14 modellerinin pil kapasiteleri ortaya çıktı: Büyük bir fark beklemeyin...

Apple'ın yeni iPhone 14 serisinde bulunan 4 iPhone modelinin de pil kapasiteleri ortaya çıktı. Bu kapasiteler ve yapılan açıklama, Apple'ın riskli bir karar aldığını gösteriyor.

iPhone 14 modellerinin pil kapasiteleri ortaya çıktı

Apple, iPhone, iPad ve özellikle de Apple Watch gibi cihazları ile pil ömrü konusunda müthiş geçmişe sahip olan bir şirket değil. Ancak son yıllarda bunu değiştirmek için uğraştığı da açık ve iPhone 13 serisi ile bunu kanıtladı da. Ama iPhone 14 serisi ile riskli bir karar almış gibi görünüyor.

Apple, cihazlarının pil kapasitesini açıklamıyor, bunun yerine çoğu zaman kafa karıştıracak kadar garip olabilen, tahminlere dayalı veriler paylaşıyor. Yine de mAh değeri genellikle hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor.

iPhone 14 serisinde de yaşanılan bu. Artık yeni serinin her bir üyesinin kapasitesini biliyoruz.

Temel iPhone 14 ile başlayalım... iPhone 13'ün 3.227 mAh'sine göre hafif bir yükseltme olan 3.279 mAh güç paketine sahip olduğunu görüyoruz ancak bu yükseltme o kadar küçük ki muhtemelen pil ömründe gözle görülür bir fark yaratmayacak.

iPhone 14 Plus ise 4.325 mAh pile sahip ve bir iPhone 13 Plus'ın olmaması, bunu bir önceki yılın modeliyle karşılaştıramayacağımız anlamına geliyor.

3.200mAh pile sahip olan iPhone 14 Pro'ya baktığımızda da, iPhone 13 Pro'nun 3.095 mAh bataryaya sahip olmasından dolayı bunun daha fark edilebilir bir yükseltme olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak, iPhone 14 Pro Max, geçtiğimiz yılın 4.352 mAh değerinden daha küçük olan 4.323 mAh'lik bir batarya taşıyor. Bu 29mAh değerindeki azalma da muhtemelen kayda değer bir fark yaratmayacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz riskli karara gelirsek... Bataryaların sayısal değerleri arasında kayda değer bir değişiklik olmamasına rağmen Apple, yeni iPhoneları için tahmini pil ömrü süresini arttırmaya karar verdi. Bu durum, Apple’ın yazılımı ve çipseti üzerinde yaptığı güncellemelerin önemli bir fark yaratacağına inandığı anlamına geliyor. Yani, tahmini pil ömrü süresini uzatarak Apple, yeni yazılımı, A15 Bionic ve A16 Bionic çipsetlerine ne kadar güvendiğini gösteren bir mesaj göndermiş oluyor. Ama bu mesaj doğruları ne kadar yansıtabilir, zaman gösterecek...