Apple, yeni M4 Mac mini'de USB-A'ya veda edecek

Apple, herkesin merakla beklediği M4 Mac mini modelinde çok sayıda bağlantı noktasına yer verecek. Ama görünüşe bakılırsa bunlardan hiçbiri, USB-A olmayacak!

Apple, yeni M4 Mac mini'de USB-A'ya veda edecek

Apple söz konusu olduğunda son derece etkileyici bir geçmişe sahip olan Bloomberg’den Mark Gurman’ın yeni haberine göre, Apple’ın M4 Mac mini’si çok sayıda bağlantı noktasına sahip olacak. Ancak bunlardan hiçbiri USB-A olmayacak.

Gurman, Power On bülteninde Apple’ın yaklaşan Mac mini’de USB-A bağlantı noktalarından vazgeçtiğini bildiriyor. Şirket, bilgisayarın standart ve Pro versiyonu üzerinde çalışıyor ve Gurman’ın söylediğine göre USB-A olmasa da M4 Pro çipli Mac mini’de beş USB-C bağlantı noktası, bir ethernet bağlantı noktası, HDMI ve bir kulaklık girişi olacak. Ayrıca yeni Mac mini’nin dahili bir güç kaynağına sahip olması da bekleniyor. Gurman, standart ve Pro versiyonlarının sırasıyla Eylül ve Ekim aylarında depolara gönderilmeye başlayacağını bildiriyor.

Daha ucuz bir Magic Keyboard

Bunun yanı sıra Apple’ın gelecek yılın ortalarında piyasaya sürülmesi planlanan Magic Keyboard’unun daha ucuz ve sadeleştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Şirket, geçtiğimiz bahar mevsiminde iPad Pro için yeni bir Magic Keyboard piyasaya sürdü ve Gurman, şirketin artık odağını Pro olmayan cihazlara çevirdiğini belirtiyor.