Apple yedekleme yazılımındaki eksiklik

Leopard'daki Time Machine yedekleme yazılımının bahsi geçen AirPort disk özelliği devre dışı kaldı

AirPort nereye gitti?

Apple'ın yeni işletim sistemindeki kablosuz yedekleme desteği herhangi bir resmi açıklama yapılmaksızın devre dışı bırakıldı.

Geçtiğimiz aylardan Mac OS X'in çıkışına kadar Apple'ın bastıra bastıra üzerine durduğu kablosuz yedekleme özelliği gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece yerel disklere değil, firmanın ürettiği yeni AirPort Extreme baz istasyonları üzerinden kablosuz olarak bağlanan AirPort disklere de yedekleme yapabileceklerdi.

Her nedense Apple bu fonksiyonu Leopard'dan çıkardı ve bu özellikle ile ilişkin web sayfalarındaki tüm referansları tam da satış gününden bir gün önce devre dışı bıraktı. Resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen bu özelliğin çıkış tarihine yetiştirilemediği düşünülüyor.

Leopard'ın geliştirilmesi ile yakından ilişkili olan bir çalışana göre Apple, AirPort Disk özelliğinin Time Machine altından seçilememesi bu özelliği etkiliyor. Bu durum özgün bir "Bug" numarası ile şu şekilde isimlendirildi: "Cannot set Time Machine Backup to AirPort Disk." (AirPort Disk özelliği için yedekleme oluşturulamıyor.)

Apple bu özelliği daha önceden çevrimiçi dokümanlarda belirtmiş olmasına rağmen, bug raporunda bu özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları