Apple, yasal sorunlara karşı kendi "cüzdanından" vazgeçebilir

Apple, yasal sorunlardan kaçınmak için iPhone ve iPad'de kendi Cüzdan uygulamasının silinmesine izin verebilir...

Apple, kendi "cüzdanından" vazgeçebilir

Apple Pay, iOS ve iPadOS'e derinlemesine entegre edilmiş bir ödeme sistemi. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, bu uygulamayı cihazdan silme imkanınız yok. Ancak, yakın zamanda Apple kendi Cüzdan uygulamasının silinmesine izin verebilir. Peki, bu ne anlama geliyor? Yani şirket, iPhone ve iPad kullanıcılarının sadece uygulamayı cihazlarının ana ekranından kaldırmalarına değil, Cüzdan uygulamasını tamamen kaldırmalarına izin verebilir.

Apple'ın Cüzdan uygulaması bir sistem uygulaması ve iOS ya da iPadOS şu anda bu uygulamanın kaldırılmasına izin vermiyor. Yani işletim sisteminde yüklü olarak geliyor ve kaldırılamıyor. Kullanıcılar uygulamayı yalnızca ana ekranlarından kaldırabiliyorlar, ancak Cüzdan uygulaması Uygulama Kitaplığı'nda yer almaya devam ediyor. Bu durum yakın gelecekte değişecek gibi görünüyor. Peki, Apple neden böyle bir şey yapmayı düşünüyor?

Apple'ın kullanıcıların Apple Pay'in kullanımını olumsuz yönde etkileyecek olan Cüzdan uygulamasını kaldırmalarına neden izin vereceği tam olarak belli değil. Ancak, şirketin Avrupa Birliği'nin yasal çekişmelerini aşmaya çalıştığı söyleniyor. Yani Apple, yasal sorunlardan kaçınmak için çareyi Cüzdan uygulamasından vazgeçmekte buluyor. Zira geçtiğimiz mayıs ayında AB, Apple'ı iPhone'un NFC teknolojisini kendi ödeme platformuyla sınırlandırdığı için eleştirmişti.

AB, Apple'ın temel bir teknolojiyi tekeline aldığını iddia ediyor. Öte yandan Google, Android akıllı telefonlarda NFC teknolojisine erişim sunuyor. Böylece, Apple Pay’in yakında Google Chrome, Microsoft Edge ve Firefox web tarayıcılarıyla çalışabildiğini de görebiliriz. Bu, kullanıcıların Cüzdan uygulaması olmadan Apple Pay üzerinden ödeme yapmaya devam etmelerini sağlayabilir.