Apple Watch Series 10 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Apple Watch Series 10 resmi olarak tanıtıldı. Yeni Apple Watch, uyku apnesi algılama gibi yeni özellikleri titanyum kasalarla birlikte getiriyor. İşte özellikleri ve fiyatı:

Apple Watch Series 10 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Apple, yeni Apple Watch Series 10 akıllı saatini resmi olarak tanıttı. Saat, watchOS 11 ile birlikte geliştirilmiş Fotoğraflar uygulaması ve yenilenmiş Çeviri uygulaması gibi birçok yeni özellik sunuyor.

Series 10, günlük kullanım için bir dizi akıllı özellik sunmak üzere tasarlanmış dört çekirdekli bir nöral motorla birlikte gelen yeni S10 çip tarafından destekleniyor. Klasik alüminyum kasalı modellerin yanı sıra, bu kez karşımızda titanyum kasalar da yer alıyor. Titanyum, paslanmaz çelik yerine kullanılıyor ve Apple’a göre, cihazların hem daha sağlam, hem de daha hafif olmasını sağlıyor. Ayrıca, yeni Titanyum Series 10, Apple'ın ilk %100 karbon-nötr Apple Watch'u olma özelliğini taşıyor. Alüminyum kasalara eklenen yeni Jet Black rengi, biza iPhone 7’nin Jet Black’in hatırlattı. Ama bu kaplama seçeneğinin ne kadar dayanıklı olduğu o zamanlar da tartışmalara konu olmuştu, şimdi de olacak gibi görünüyor.

Apple, Watch Series 10'un ekranının Watch Ultra'dan bile daha büyük olmasının yanı sıra, Watch Series 9'dan da daha ince olduğunu söylüyor. Ayrıca yeni Watch Series 10, Apple'a göre şimdiye kadar ürettikleri en hızlı şarj olabilen Watch modeli.

Apple Watch Series 10'un öne çıkan özelliklerinden biri de uyku apnesi algılama özelliği. Uyku apnesi vakalarının %80'inin teşhis edilmediği düşünüldüğünde, Apple Watch uyku sırasındaki solunum bozukluklarını izlemek için gelişmiş hareket algılama özelliğini kullanarak bu sorunu çözmeyi ve kullanıcılara durumları hakkında erken bilgi vermeyi amaçlıyor.

Saatin fiyatı 399 dolardan başlayacak. Türkiye fiyatları ise 18.299 TL'den başlıyor.