Apple TV+ hızla kan kaybediyor, Netflix'e ezilmekten kurtulamıyor

Apple'ın on milyarlarca dolar yatırımla kurduğu akış hizmeti Apple TV+, Netflix'e yenilmekten kurtulamayacak gibi görünüyor. Hatta Netflix'in tek bir günlük izlenme süresinin, Apple TV+'ın bir ayına denk olduğu söyleniyor.

Netflix, Apple TV+'ı ezmeye başladı

Apple'ın her sene on milyarlarca dolarını yutan kara deliği Apple TV+ olabilir mi? Çünkü yeni raporlar bu servisin tepetaklak gittiğini gösteriyor ve Apple servislerinin patronu Eddy Cue'nin, Apple TV+'ın stüdyo şefleri Zack Van Amburg ve Jamie Erlicht ile bir araya gelerek projelere aşırı harcama yapmayı durdurma kararı aldıkları söyleniyor.

Bu da çok gösterişli animasyonlar ve ünlü oyuncularla ses getiren Apple TV+ yapımlarının sonunun gelebileceğini gösteriyor.

Rapora göre, Apple orijinal şovlarla çok olumlu eleştiriler ve ödüller almaya doymuyor ancak yılda milyarlarca dolar harcadığı bu yapımlara rağmen ABD'de TV izleyicilerinin sadece %0,2'sini kendine çekebiliyor. En ilginç veri ise Apple TV+'ın bir aylık izlenme süresinin, Netflix'in bir günde elde ettiğinden daha az olması.

Netflix, dünya çapında 277,7 milyon aboneye ve 600 milyondan fazla kişiye ulaştı. Buna ek olarak prodüksiyon harcamalarını azalttığı için şirket nihayet kar da ediyor.

Popüler yapımlarda kesintiler başladı

Apple bunu göz önünde bulundurarak itibarını değiştirmek istiyor. İnsanların sevdiği yapımlara bile daha az harcama yapmaya odaklanırken, çok izlenen dizilerin yeni sezonlarını da sınırlandırdı. Severance ve Foundation'ın gelecek sezonları bütçe kısıtlamalarıyla başa çıkmak ve senaryoyu daha ucuz bölümlere uyarlamak zorunda kaldı.

Bu gelişmeler henüz çok yeni ve Apple'ın bütçe kısma kararından sonra hangi yapımların kırpılacağını, hangi oyuncuların ve projelerin Apple TV+ ekosisteminden çıkacağını yakında göreceğiz. Hollywood'da çarşı çok karışacak gibi görünüyor.