Apple, TSMC'nin çiplerinin tamamını iPhone 17 için satın alıyor

Yakında yeni bir çip krizi ile karşı karşıya kalabiliriz! Bu seferki kriz, yeni iPhone almak için sıraya girmeye hazır Apple hayranları nedeniyle olabilir çünkü Apple, yeni yapay zekalı iPhone 17'ler için çip üreticisi TSMC'nin tüm üretimini satın almış gibi görünüyor.

Apple, TSMC'nin çiplerinin tamamını iPhone 17 için satın alıyor

Eğer bu sıralar telefon, otomobil, televizyon, tablet gibi teknolojik bir üretim yapmak üzere yatırım yapmaya niyetliyseniz, milyar dolarlarınızı fabrika inşaatlarına gömmeden önce üretimde kullanacağınız 2 nm'lik çipleri bulup stoklamanızı öneririz. Çünkü Apple, yapay zekalı iPhone 17 için talepleri karşılamak amacıyla dev çip üreticisi Tayvanlı TSMC'nin tüm işlemcilerini satın aldı.

TSMC'nin 2025 yılından itibaren iPhone 17 Pro ve diğer Apple cihazlarında kullanılması beklenen 2nm çiplerin deneme üretimine başladığı bildiriliyor. Şirket, Tayvan'ın kuzeyindeki Shinju Bilim Kompleksi'nde bulunan Baoshan fabrikasında önümüzdeki hafta test çalışmalarına başlayacak. Üretim konusunda şirketin beklenenden çok daha erken davrandığı bildiriliyor. Bunun nedeni de Apple'ın siparişlerine yetişebilmek için fazla mesai yapacak olması olabilir.

TSMC'nin geçtiğimiz Aralık ayında Apple'a 2nm çipleri gösterdiği söyleniyor. Önümüzdeki hafta başlayacağı bildirilen deneme çalışması, şirketin yarı iletkenlerin seri üretimi için kullanılacak hat süreçlerini test ettiği bir süreç.

Piyasada 2nm işlemci kavgası mı çıkacak?

Bu 2 nm teknolojili işlemciler aslında piyasada büyük ilgi görecek, daha yüksek performanslı işlemciler ancak onlara şimdilik sadece Apple ulaşabilir.

Aslında geçtiğimiz yıllarda Apple, iPhone 15 Pro ve Mac'ler'de kullanılan M3 çipi için TSMC'nin 3nm üretiminin tümünü satın almıştı. Şimdi aynı şey 2nm çipler için de geçerli olacak gibi görünüyor. Bu işlemcilerin, gelecek yıl kullanıcıların satın alıp kullanacağı milyonlarca iPhone 17'nin hem performansını hem de güç verimliliğini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor