Apple, tartışmalı iPhone aksesuar serisini sonlandırıyor mu?

Apple'ın iPhone'lar için sadece 1 yıl kadar önce satışa sunduğu, ama aldığı eleştirilerle koca bir hayal kırıklığına dönüşen FineWoven aksesuarları, çok yakında tamamen tarih olabilir.

Apple, tartışmalı iPhone aksesuar serisini sonlandırıyor mu?

Apple'ın suni deri FineWoven iPhone kılıfları ve Apple Watch kayışlarının stokları tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Bu da tartışmalı (ve çoğu zaman olumsuz yorumlar alan) ürün serisinin piyasaya sürüldükten sadece bir yıl sonra tamamen sonlandırabileceğini gösteriyor.

FineWoven iPhone kılıfları ve Apple Watch kordonlarının stoklarının düşük olması, Apple'ın ya aksesuarları üretimden kaldırmayı, ya da yeni renkler ve yeni aygıt desteği ile ürün gamını yenilemeyi planladığı anlamına geliyor.

'It's Glowtime' başlıklı bir sonraki büyük Apple etkinliğinin 9 Eylül'de gerçekleşmesi planlanıyor ve Apple'ın bu etkinlikte iPhone 16 ailesisini, Apple Watch Ultra 3'ü ve Apple Intelligence gibi ürünlerini tanıtmasını bekliyoruz.

Eğer Apple FineWoven'ı devam ettirecekse bu etkinlikte, yeni ürünlerle uyumlu kılıfları da görmemiz gerekiyor. Eğer etkinlikte kılıflara dair bir bilgi gelmezse, Apple elindeki stokları satıp bitirdikten sonra yeni FineWoven kılıfları göremeyeceğiz demektir.

Suni deri ne kadar suni?

FineWoven, şirketin 2030 yılına kadar her ürünü karbon-nötr hale getirme misyonunun bir parçası olarak Apple'ın aksesuarlarında derinin yerini almak üzere tanıtıldı.

Apple'a göre malzeme %68 oranında geri dönüştürülmüş içerikten oluşuyor, ancak şirket malzemenin tam olarak neyden yapıldığına dair ayrıntıları açıklamıyor. Zira muhtemelen duymak istemeyeceğiniz ya da tadınızı kaçıracak bazı maddeler de bu geri dönüşümün içinde olabilir.