Apple, DIY (Kendiniz Yapın) onarım programını yeni cihazlarla genişletiyor

Apple, DIY (Kendiniz Yapın) onarım programını iPhone'ların ötesine taşıyor: Artık M1'li MacBook'ları da kendiniz tamir edebileceksiniz...

Apple, "kendin tamir et" programını genişletiyor

Apple, DIY (Kendiniz Yapın) onarım programını M1 çipi ile donatılmış MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarına genişletiyor. Program kısa bir süre sonra resmi olarak başlatıldığında, Apple'ın Self Servis Onarım Mağazasından 2020 M1 MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve 14 ve 16 inç 2021 M1 MacBook Pro için orijinal parçalar satın alınabilecek.

Bu duyuru, Apple'ın bu yılın başlarında başlattığı ve başlangıçta iPhone 12 ve 13 için ekran, pil ve kamera gibi parçaları içeren onarım programını genişletiyor. Program şu anda yalnızca ABD'de mevcut olsa da, Apple ilerleyen tarihlerde Avrupa'ya getirmeyi planlıyor.

Apple, ekran, pilli üst kasa, Touch ID ve dokunmatik yüzey (touchpad) dahil olmak üzere bir dizi MacBook parçasını hazır hale getirerek genişletmeyi başlatıyor. Tahmin edilebileceği gibi parça fiyatları büyük ölçüde değişiyor ve vidalar için 5 dolar, hoparlörler için 29 dolar gibi fiyatlardan bahsedilirken, mantık kartı gibi parçalarda yaklaşık 580 dolara çıkabiliyor.

Ayrıca Apple, gelecekte onarım türlerini genişletmeyi planladığını ve programı M2 MacBook Air, iMac ve Mac Studio Display gibi daha fazla Mac modeline "bu yılın ilerleyen dönemlerinde" genişleteceğini söylüyor. Onarımı yapmak için gerekli araçları satın almak istemiyorsanız, Apple 49 dolara bir kit kiralayabileceğinizi söylüyor ve TechCrunch'ın söylediğine göre bu set, Apple'ın insanlara iPhone'larını tamir etmeleri için gönderdiği 35 kiloluk üniteden çok daha küçük olmalı.