Apple, şimdi de gözünü Meta'nın yapay zekasına dikti

Wall Street Journal'ın haberine göre Apple ve Meta, Meta'nın yapay zekasını iPhone'a entegre etmek için görüşmelerde bulundu.

Apple, şimdi de gözünü Meta'nın yapay zekasına dikti

Wall Street Journal, Meta ve Apple'ın Meta'nın yapay zekasını iPhone'a entegre etmek için görüşmelerde bulunduğunu duyurdu. Kaynak, kısa süre önce Claude 3.5'i piyasaya süren Anthropic ve Perplexity'nin de Apple ile görüştüğünü ve daha önce Google'ın da Gemini'yi dahil etme konusunda görüşmelerde bulunduğunu ifade etti. Kısacası Apple, OpenAI'nin ardından diğer tüm yapay zeka oyuncularını da iPhone'lara eklemek konusunda kararlı görünüyor.

Farklı modellerin zaman içinde Apple'ın işletim sistemine nasıl entegre edileceği belli değil, ancak belirli bir kullanım durumu için hangisinin en iyi olduğuna bağlı olarak bunlar arasında geçiş yapılabileceği düşünülüyor. Raporun kaynakları, Apple ve yapay zeka şirketlerinin anlaşmaların bir parçası olarak birbirlerine ödeme yapmayı planlamadıklarını, bunun yerine yapay zeka şirketlerinin Apple Intelligence aracılığıyla ürünleri için premium abonelikler sunabileceklerini ve Apple'ın gelirden pay alacağını belirtti.

Bu yapay zeka firmaları, yapay zeka ürünlerini Apple cihazlarına entegre ederek, iPhone kullanıcılarının sayıca çokluğu nedeniyle hizmetlerinin kullanımını önemli ölçüde artırabilecek. Deepwater Asset Management'tan Apple analisti Gene Munster'a göre, ChatGPT kullanımının Apple ortaklığıyla iki katına çıkması ve altyapı maliyetlerini yüzde 30 ila yüzde 40 oranında artırması bekleniyor. Bu altyapı gereksinimleri kısmen Apple aracılığıyla chatbot'a abone olan yeni kullanıcılar tarafından karşılanacak. Munster, Apple kullanıcılarının yüzde 10 ila 20'sinin premium yapay zeka özellikleri için ödeme yapmayı tercih edeceğini ifade etti.

Meta ve Apple görüşmeleri hakkında henüz hiçbir şey teyit edilmedi, bu yüzden görüşmelerin olumsuz sonuçlanmış olma ihtimali de bulunuyor. Ancak eğer bu gerçekleşirse, sohbet botunun kullanıcılara nasıl sunulacağını görmek çoğu kullanıcı için ilginç olacak.