Apple Ring ile ilgili yeni iddia, Samsung'a nefes aldıracak

Apple'ın akıllı bir yüzük, ya da bilinen adıyla bir Apple Ring üretip üretmeyeceği konusu en sonunda açıklığa kavuştu. Gelen haberler, Samsung'un yeni yüzüğü Galaxy Ring'in kaderini de yakından ilgilendiriyor.

Apple ile ilgili yeni iddia, Samsung'a nefes aldıracak

2024 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan yeni akıllı yüzükler Samsung Galaxy Ring ve Oura Ring 4, görünüşe göre Apple tarafından gelecek bir rekabetle mücadele etmek zorunda kalmayacak. En azından bir süre için...

Yıllardır Apple Ring hakkında patentler ortaya çıkıyor ve söylentiler yayılıyor olsa da, Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin şimdilik bu giyilebilir teknoloji alanına adım atmayı planlamadığını söylüyor. Gurman, Power On bülteninde “Apple aktif olarak bir yüzük geliştirmiyor ve bir yüzük piyasaya sürmeyi planlamıyor” diyor.

Apple’ın akıllı yüzük alanına girmek için şu anda aktif bir çalışmasının bulunmamasının en büyük sebebi ise Apple Watch gibi gözüküyor. Gurman’ın belirttiği üzere, bir Apple Ring ürününün tanıtılması “Apple Watch’un değerini düşürecektir.” Bu yüzden Apple, başarılı bir grafik çizen akıllı saatinin performansını zayıflatmak için bir sebep görmüyor olabilir.

Samsung’un Galaxy Ring’i ve yeni Oura Ring 4 oldukça etkileyici ürünler olsalar da, şu anda Apple Watch’tan daha iyi özellikler sunmuyorlar. Her iki cihaz türü de egzersiz takibi, kalp atış hızı izleme, uyku takibi ve daha fazlası gibi genel olarak benzer fitness ve sağlık özelliklerine sahip. Akıllı yüzükler saatlerden daha az dikkat çeken ürünler olsalar da, özellikle zaten bir saat kullanan kişiler için aralarında neredeyse hiçbir fark olmayacaktır. Hatta bazı kişiler bir yüzük takarken görülmek yerine saat kullanmayı bile tercih edebilir.

Samsung Galaxy Ring ve Oura Ring 4’ün her ikisi de Apple Watch Series 10 ile benzer fiyatlarla satılıyor. Akıllı yüzüklerin ve diğer daha gizli cihazların bir gün akıllı saati geride bırakarak fitness takibi ve giyilebilir teknoloji alanında öne geçmesi mümkün olabilir, ancak Apple, en azından şimdilik büyüyen akıllı saat işini bozmaya niyetli gözükmüyor.