Apple Podcasts sınırlarını aştı, artık bir web uygulaması da var

Apple, Podcast dinleyicileri için artık iOS uygulamasına mahkum değil. Bir tarayıcının olduğu her yerden takip ettikleri podcast'leri dinleyebilecekler. Peki yeni web uygulaması nasıl çalışıyor?

Apple Podcasts sınırlarını aştı, artık bir web uygulaması da var

Apple, Podcasts uygulaması için bir web uygulaması başlattı. Podcast'lere artık sadece iOS cihazlarından değil, podcasts.apple.com adresinden de erişebilirsiniz. Apple'a göre uygulama Chrome, Edge, Firefox ve Safari'de çalışıyor.

Mac ya da iOS için Podcasts uygulamasını kullandıysanız, web uygulaması size oldukça tanıdık gelecektir.

Yeni web uygulamasında öne çıkan podcast'leri görebileceğiniz Gözat sekmesi, takip ettiğiniz ya da Apple'ın ilginizi çekebileceğini düşündüğü programların bölümlerine göz atabileceğiniz Ana Sayfa sekmesi, Top Charts sekmesi ve daha fazlası gibi bölümler var.

Siteyi ilk ziyaret ettiğinizde Apple hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Böylece iPhone'daki Podcasts uygulamasında takip ettiğiniz tüm programları orada bulabilirsiniz. Ancak web uygulamasında hızlı oynatma seçeneği bulunmuyor. Podcastleri hızlı hızlı dinleyen zamanı değerli dinleyiciler biraz bozulabilir.

Apple servisleri tüm dünyaya açılıyor

Yeni Podcasts web uygulaması, geçtiğimiz ay Apple Maps web uygulamasının lansmanının arkasından ortaya çıktı. Ayrıca, Apple Music ve Apple TV için de web uygulamaları da bulunuyor. Öyle görünüyor ki, Apple artık sadece iOS uygulaması üzerinden iPhone kullanıcılarıyla kısıtladığı servisleri tüm dünyaya açmak için hazırlanıyor.