Apple'ın, yakın zamanda hem renkleri hem de dokuları yakalayabilen yerleşik optik sensörlere sahip yeni nesil bir Apple Pencil için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu teknoloji, Apple Pencil'ı not alma ve sanat için kullanılan bir kalemden daha fazlasına dönüştürebilir.
Gerçek hayattaki nesnelerin renklerini ve dokularını algılama yeteneği ile cihaz, sanatçıların projelerinde kullanmak üzere kendi renk ve doku bankalarını oluşturmaları için bir referans aracı olarak hizmet edebilir. Bu özellik, grafik yazılımında bulunan popüler “damlalık” aracına benzer bir şekilde kullanıcıların çevrelerindeki renkleri kolayca yakalamasına ve bunlardan yararlanmasına olanak tanıyabilir.
Patent başvurusuna göre, Apple Pencil'ın renk sensörü sistemi, gerçek dünyadaki nesnelerin rengini yakalayabilecek ve potansiyel olarak dokularının ve diğer görünümle ilgili özelliklerinin ölçümlerini yapabilecek. Yeni Apple Pencil'daki ışık yayıcı da ayarlanabilir olabilir ve özelleştirilebilir bir ışık spektrumuna sahip olabilir. Bu spektrum, ortamın ışık rengi gibi faktörlere bağlı olarak renk algılama ölçümleri sırasında ayarlanabilir.
Işık yayıcının yoğunluğu da bu ölçümler sırasında modüle edilebilir olacak gibi görünüyor. Ek olarak, renk algılama işlemi sırasında kalem ile ölçülen yüzey arasındaki açıyı ölçmek için bir atalet ölçüm birimi kullanılabilir. Yüzeyin dokusu, yüzeye bir bakış açısıyla çarpan ışık kullanılarak ölçülebilir.
Bu ölçümler daha sonra çizim yazılımı gibi uygulamalarda kullanılmak üzere kablosuz olarak iPad gibi eşlik eden bir cihaza aktarılabilir.
Patent başvurusunda açıklanan Apple Pencil'ın yeni özelliği şimdilik tamamen teorik ve Apple'ın bu özelliği Apple Pencil'ın yeniden tasarlanmış bir sürümüne dahil etmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Ancak Apple Pencil'ın ikinci neslinin duyurulmasından bu yana dört yıldan fazla zaman geçti, bu nedenle şirketin üründe güncellemeler düşünüyor olması mantıklı görünüyor.