Apple, kendi akıllı yüzüğünü mü yapacak?

Ortaya çıkan bazı küçük ipuçlarına bakılırsa Apple, ciddi bir şekilde kendi akıllı bir yüzüğünü geliştirmeyi planlıyor.

Apple, kendi akıllı yüzüğünü mü yapacak?

Apple’ın yeni cihazlarını tanıtacağı 9 Eylül 2024’teki “It’s Glowtime” etkinliğine çok kısa bir süre kaldı. Ancak teknoloji devi, şimdiden gelecekteki cihazları üzerinde de çalışmalarına başladı.

Şirket, son zamanlarda çeşitli Apple Watch kullanıcılarına bir anket göndererek akıllı saatin kendisi, pil ömrü de dahil olmak üzere çeşitli özellikler hakkında sorular soruyordu. Ancak bazı soruları görmüş olan AppleInsider’ın bildirdiği üzere bu soruların belki de en ilginci, akıllı yüzük kullanıp kullanmadıkları hakkındaki geri bildirim isteğiydi.

Elbette bu soruyu kesin bir kanıt olarak kabul etmek doğru olmaz, ancak Apple’ın en azından akıllı bir yüzük geliştirmeyi düşündüğü öngörülebilir. Özellikle, katılımcılara başka giyilebilir cihazlar kullanıp kullanmadıkları sorulduğunda akıllı yüzükler seçeneği ortaya çıkıyordu.

Apple, sonuçları muhtemelen başka hangi form faktörlerinin ilgi çekebileceğini belirlemek için bir pazar araştırması olarak kullanıyor. Apple Watch kullanan kişilere akıllı yüzük hakkında soru sormak da tamamen ani bir karar değil. Apple, birkaç yıldır akıllı yüzüklerle ilgili patent başvuruları yapıyor ve teknoloji devinin bu kategoriye girmesine sadece bir an meselesi olarak bakılıyor.

Elbette, Apple söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi, gelecekte sunmak için geliştirdiği ürünler üzerinde tam bir gizlilik söz konusu. Yine de, Apple Watch'a benzer özellikleri sağlık ve aktivite takibi gibi alanlara odaklanarak geliştiren bir Apple akıllı yüzük sunulmasının bazı müşteriler için daha çekici olacağından dolayı mantıklı bir seçenek olduğu söylenebilir. Özellikle uyku sırasında yapılan takipler, bir saatten ziyade yüzük ile çok daha rahat bir şekilde sürdürülebilir. Ayrıca pil ömrü sorununu çözmeye de yardımcı olabilir.

Elbette, Apple tarafından resmi olarak açıklanana kadar bunların sadece birer tahmin ve söylenti olarak kalacağını unutmamamız gerekiyor. Bu yüzüğün sadece birkaç gün sonra düzenlenecek etkinlikte açıklanması beklenmiyor, ancak şirket en azından artık bu konuda sorular soracak kadar bu ürünü göz önünde tuttuğu rahatlıkla görülebiliyor.