Apple, iPhone SE 4'te ekranlarında sorun yaşamak istemiyor

Apple, iPhone SE 4'ün ekran panellerinin üretimi konusunda işini şansa bırakmamak için şimdiden önlemini almış gibi görünüyor. Görünüşe bakılırsa, iPhone SE 4'ün ekranları sadece tek bir üreticiye bağımlı kalmayacak.

Apple, iPhone SE 4'te ekranlarında sorun yaşamak istemiyor

Apple’ın önümüzdeki yıl çok sayıda güncellemeye sahip iPhone SE 4’ü piyasaya sürmesi bekleniyor. Söylentilere göre iPhone SE 4, şirketin OLED ekrana sahip ilk SE telefonu olabilir. Elec’in yeni bir haberi, Apple’ın büyük olasılıkla LG Display’i ikincil OLED ekran tedarikçisi olarak kullanacağını öne sürüyor.

Elec, Apple’ın iPhone SE 4 modeli için birincil OLED ekran tedarikçisinin BOE olmaya devam edeceğini, LG Display’in ise OLED paneller için ikincil tedarikçi olacağını bildiriyor. İkincil bir tedarikçiyle daha anlaşılmasının sebebi, Çinli tedarikçi BOE’nin daha önce üretim hacmi sorunları yaşaması olabilir. Bu yüzden Apple, yedek bir OLED ekran tedarikçisiyle daha anlaşarak üretimi güvene almak istiyor gibi görünüyor.

Ayrıca, iPhone SE 4’ün panel fiyatlarının iPhone 15’te kullanılan ekranlara göre daha düşük olması bekleniyor. iPhone SE 4; iPhone 13 ve iPhone 14’te kullanılan OLED ekranları kullanacak ve bu da ekran üreticilerinin Ar-Ge için ek bir yatırım yapma ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Bütçe dostu iPhone SE’nin dördüncü nesil modelinin iPhone 14’e benzeyen bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ayrıca iPhone SE 4’ün arka kasasının iPhone 16’nın arka kasasını kopyalayabileceği de söyleniyor. Daha önceki söylentiler, iPhone SE 4’ün standart iPhone 16 modeline benzer şekilde A18 çipsetine sahip olacağını da öne sürmüştü.

Apple, iPhone SE 4’ü tek bir 48 MP kamera, 6 GB - 8 GB LPDDR5 RAM ve alüminyum kasayla satışa sunabilir. Apple’ın iPhone SE 4’e dahil edebileceği diğer özellikler arasında Touch ID’nin yerini alacak Face ID, USB-C bağlantı noktası, Eylem düğmesi ve tam ekran görünümü bulunabilir.

Apple’ın iPhone SE 4’ü Mart ve Mayıs 2025 arasında, 499 ile 549 dolar arasında bir fiyat etiketiyle piyasaya süreceği tahmin ediliyor.