Apple, iPhone kılıflarınaa kapasitif düğmeler ve Touch ID yerleştirecek

Apple, iPhone kullanan müşterilerine kendi ürettiği telefon kılıflarını satabilmek için yepyeni bir fikirle koşa koşa patent dairesine başvurdu.

Apple, iPhone kılıflarınaa kapasitif düğmeler ve Touch ID yerleştirecek

Birçok iPhone kullanıcısı, binlerce dolar ödediği telefonu korumak için ayrıca bir de kılıf almak zorunda kalıyor. Aksi halde yağmur, çamur, düşme gibi talihsiz sebeplerle telefonu kırmak kaçınılmaz olabiliyor.

Apple şimdi, yeni bir fikirle karşımıza çıkıyor. iPhone kullanıcılarına kendi ürettiği koruma kılıflarını satmak isteyen Apple, bu kılıfın da fiyatını katlayacak yeni bir fikir geliştirdi.

Yeni yayınlanan patent, Apple'ın TouchID'ye ve kapasitif dokunmatik butonlara sahip özel bir iPhone kılıfı üzerinde çalışıyor olabileceğini ortaya koydu.

Fiyat tahminlerini alalım... 200 dolar? 300 dolar? 500 dolar?

Şu anda iPhone kılıfları sadece telefonu saran bir koruma kılıfı olarak işlev görüyor. Ancak Apple bunların iyi oturmadığında telefonun düğmelerini çalıştıramadığını hatırlatıyor. Dolayısıyla telefonun tepki süresi yavaşlayabiliyor.

Apple yeni "akıllı kılıfıyla" insanlara birkaç yüz dolarlık "Apple" markalı kılıflar satarken aynı zamanda düğmelere de daha hızlı basma garantisi verecek. Bu kılıfta ayrıca parmak izi sensörü de olacak.

Şimdilik Apple'ın aklındaki fiyatı net bilemiyoruz ama elbette Apple hayranları şirketin bu düşünceli davranışı karşısında birkaç yüz dolar daha ödeyerek mutlu olmaya devam edebilirler...