Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max’ı tanıttı! İşte özellikleri ve fiyatları...

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte yeni iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro akıllı telefonlarını tanıttı. Yeni telefonların tüm detayları haberimizde.

Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max’ı tanıttı! İşte özellikleri ve fiyatları...

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Tanıtılan ürünler arasında Apple Watch Series 10 akıllı saati ile yeni kulaklığı AirPods 4 yer alırken, elbette tüm gözler sahnenin yıldızı olması beklenen yeni akıllı telefonları iPhone 16 serisindeydi.

Apple, bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi 4 yeni iPhone modeli tanıttı. Bunlar arasında iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer aldı.

Apple’ın Pro ve Pro Max modelleri iPhone çatısının tepe modelleri olarak kabul ediliyor. Bu yıl da selefi üzerine koyarak inşa olmaya devam eden seri, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin gelmesiyle rekabete yeni bir boyut kazandıracak gibi görünüyor.

Peki, telefonların özellikleri neler? iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinden ne gibi farkları var?

Tasarım ve Ekran

Eğer radikal bir iPhone tasarımı bekliyorsanız, üzgünüz. Apple bugünkü tanıtımında 4 yeni telefon tanıttı ve bunların hepsi de yerini aldıkları modellere çok benziyor. Ancak bazı farklılıklar var.

Yeterince yakından baktığınızda hepsinin ekranlarının biraz daha büyük olduğunu göreceksiniz. Bu, telefonların elinizde daha büyük hissedileceği anlamına gelmiyor; bunun yerine, bu ekranların etrafındaki siyah çerçevelerin seleflerine kıyasla daha inceltiği anlamına geliyor. Yani ekranlar büyürken, kenar çerçeveler inceltilmiş ve bunun boyuta çok az bir farkı olmuş. Ekran büyüklüklerine gelince, iPhone 16 Pro'nun ekranı 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max'in ekranı ise 6.9 inç büyüklüğünde.

İşlemci

Bugün tanıtılan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in içinde, iPhone 16'daki A18'den daha yetenekli bir silikon olan Apple A18 Pro işlemci bulunacak. Bu işlemci, bir mobil yonga seti oluşturmak için kullanılan en küçük işlem olan yeni 3nm transistörler içeriyor. Elbette yapay zeka özellikleri için 16 çekirdekli bir NPU'ya ve artırılmış bellek bant genişliğine sahip.

İşlemcinin temeline biraz daha girdiğimizde, Apple’ın iddiası yapay zeka konusunda bu işlemcinin insanlara açık ara daha fazla yardımcı olacağı yönünde. Ayrıca oyunlar için daha iyi grafikler sunacakken, kamera konusunda da daha iyi görüntü işleme imkanı tanıyor.

Kamera

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’te ana kamera 48 MP sensöre sahip. Bu anlamda selef modele kıyasla bir yenilik göremiyoruz gibi. Ancak burada önemli olan şey, telefonlarda kullanılan sensörün boyutu.

Apple, 3 kameranın da yeni olduğunu ve 3 kamera arasında geçiş yapmak için telefonlara eklenen yeni Kamera Kontrol düğmesini kullanabileceğinizi söylüyor. Ayrıca daha ince kontoller için de bu yeni tuşu kullanabiliyorsunuz.

Yeni iPhone 16 Pro, 4K çözünürlükte saniyede 120 kare ağır çekim yapabiliyor. Apple, bu kare hızında Dolby Vision'da renk derecelendirmesi yapılabileceğini söylüyor. Kullanıcılar yeni Kamera Kontrolü ile kalite ve çözünürlük seviyelerine hızlıca geçiş yapabilecekler. Ayrıca, TikTok videolarında altyazılara ve başlıklara yer vermek gibi sosyal medya videolarına yönelik modern tercihlere uygun yeni ızgara kılavuzları da var.

Telefonlarda kullanılan kameralar, 48 MP ana kamera, 12 MP telefoto kamera ve 48 MP ultra geniş kamera.

Öte yandan Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ile 5x telefoto yakınlaştırmanın mevcut olacağını doğruladı.

Pro Max modelindeki farkların neler olabileceğini görmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ancak Pro Max, iPhone 16 Pro'daki 128GB'a kıyasla temel modelde 256GB depolama alanıyla başlıyor. Başka donanım farklılıkları olacak mı? Hepsini yakında öğreneceğiz...

iPhone 16 Pro Fiyatı Ne Kadar?

  • iPhone 16 Pro 128 GB - 82 bin 999 TL
  • iPhone 16 Pro 256 GB - 87 bin 999 TL
  • iPhone 16 Pro 512 GB - 97 bin 999 TL
  • iPhone 16 Pro 1 TB - 107 bin 999 TL

iPhone 16 Pro Max Fiyatı Ne Kadar?

  • iPhone 16 Pro Max 256 GB - 99 bin 999 TL
  • iPhone 16 Pro Max 512 GB - 109 bin 999 TL
  • iPhone 16 Pro Max 1 TB - 119 bin 999 TL