iPhone 14'ün tamiri kolaylaştı; tamir ücreti adeta tavana vurdu

iPhone 14 tamirinin, daha önce hiçbir iPhone'da olmadığı kadar kolay olduğu kanıtlandı. Ama aynı şey, iPhone 14 Pro modelleri için geçerli değil.

iPhone 14'ün tamiri kolaylaştı; tamir ücreti tavana vurdu

Apple iPhone 14'ü ilk olarak tanıttığında, yeni ısı yönetim sisteminin kasanın daha fazlası ile oynamadan arka camı çıkarmayı kolaylaştıracağını açıklamıştı. Şimdi, iFixit'teki onarım uzmanlarının cihazı sökme çalışmaları, bunun doğru olduğunu ve açıklanan inanılmaz yüksek tamir ücretlerine rağmen telefonun tamirini ne kadar kolaylaştırdığını gösteriyor. Ama bu durum iPhone 14 modelleri için geçerli değil.

iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve daha eski iPhone tasarımlarında arka camın değiştirilmesi, bazı telefon onarım uzmanlarının sağlayabileceğinden daha fazla uzmanlık gerektiriyordu. iFixit'in belirttiği üzere, "en kolay" yöntem bir lazer kesiciyi ve cam kırıklarını jiletle kazımayı içeriyordu. Site, arka camda onarım yapmanın "kendin tamir et uygulaması için gerçekten uygun bir süreç olmadığını" söylüyor.

iPhone 14'te ise arka cam iki vida, bir konektör ve bir miktar yapıştırıcı ile sabitlenmiş durumda. Başka bir parça bulunmuyor. Ön cam da aynı şekilde sadece iki vida ile takılmış. iFixit, bu basitlik ve erişim düzeyini “inanılmaz” olarak tanımlıyor ve söküp onarmanın ne kadar kolay göründüğüne dair paylaştığı fotoğraflar da bu fikri destekliyor.

Samsung'un Android telefonlarının da iPhone 14 Pro gibi onarımının benzer şekilde zor olduğunu ve kapsamlı araçlar ve bilgi gerektirdiğini belirtmekte fayda var.