Apple, iOS ve Mac OS X'i birleştirebilir!

Apple, iki dev işletim sistemini yakın bir zamanda birleştirebilir mi? İşte cevabı, detaylar

iOS ve Mac OS birleşiyor mu?

Bazı analistlere göre Apple'ın masaüstü işletim sistemi Mac OS X ve mobil işletim sistemi iOS, yakın bir gelecekte birleştirilebilir.

Temmuz ayında yayınlanan Lion'daki yeni özellikler, işletim sistemi henüz geliştirme aşamasındayken bile bu birleşim söylentilerine yol açmıştı ve birtakım karşılaştırmalar yapılmıştı. Techradar'a göre analist Peter Misek, Apple yatırımcılarına şöyle bir mesaj gönderdi:

"Apple'ın A6 dört çekirdekli uygulama işlemcisi örneklemeye hazır olduğunu düşünüyoruz. Bu, PC'ye benzer güce sahip olan ilk çok-aygıtlı platform olacak."

A6, Apple'ın üzerinde dört çekirdek barındıran sonraki jenerasyon işlemcisi. Bu işlemcinin zamanla Apple bilgisayarlarında kullanılması da muhtemel. Ancak bu, gelecekteki cihazların iOS veya birleşik bir işletim sistemi kullanması anlamına da gelebilir.

Misek'e göre iki işletim sisteminin birleşmesi 2012'de gerçekleşebilir. Diğer Mac uzmanları ise Steve Jobs'un bazı konuşmalarını örnek göstererek Misek'in bu iddialarına pek ihtimal vermediler.

Okuyucu Yorumları