Apple Intelligence'lı iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak?

Apple'ın mobil işletim sisteminin Apple Intelligence özelliklerini barındıran ilk sürümü olan iOS 18.1'in ne zaman yayınlanacağı belli oldu.

Apple Intelligence'lı iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak?

Apple iOS 18.1 önümüzdeki hafta resmi olarak yayınlanıyor. Mobil işletim sisteminin yeni sürümü Apple Intelligence özellikleri ile birlikte, AirPods Pro 2 için işitme cihazı yazılımı da sunacak. Böylece bu kulaklıklar artık işitme cihazı olarak kullanılabilecek.

Aslında Eylül ayında bu güncellemenin beta sürümünü yayınlamıştı. Dolayısıyla iOS 18.1 hakkında önden bilgi sahibiyiz. 2022'nin sonlarından bu yana ABD'de şirketlere reçetesiz işitme cihazı satma izni verildi. Apple, Eylül ayındaki tanıtımlarında bu yeni özelliği duyurdu ve FDA birkaç gün sonra kullanıma onay verdi.

Aslında kulaklık bu özellik sayesinde insanların işitme kaybı olup olmadığını anlamalarını sağlayan bir test içeriyor ve eğer varsa profesyonel bir muayeneden geçmelerini öneriyor. Öte yandan dileyenler AirPods'larını işitme cihazı olarak da ayarlayıp kullanabilecekler. Peki kulaklık bunu nasıl yapacak?

Cihaz sesleri artıracak ve kullanıcıların gerçek zamanlı olarak dinamik ayarlamaları özelleştirmesine olanak tanıyacak. Öte yandan, biriyle konuşurken bir kulaklık takmak, onunla ilgilenmiyormuşsunuz ve kulağınızda müzik dinliyormuşsunuz gibi bir sosyal tepki yaratabilir.

Toplumun "kulaklıkla dolaşan" insanlara karşı bakış açısının değişmesi biraz zaman alabilir ve bu cihazların işitme cihazlarına dönüşmesiyle artık ileri yaştaki pek çok insanda benzer kulaklıklar görmeye başlayacağız.

İşitme Cihazı yetenekleri Türkiye'de de kullanılabilecek mi?

Henüz Türkiye'de cihazlara bu tür bir tıbbi ruhsat verilmediği için, Apple Air Pods'ların Türkiye'deki kitapçıklarından bu bölümler çıkartılabilir, ama bunu henüz bilmiyoruz.

Ayrıca, işitme cihazları binlerce dolara mal olabilirken, AirPods Pro 2 yaklaşık 250 dolara satılıyor. Ayırca yakın gelecekte diğer kulaklık üreticileri de bu alana girdiklerinde fiyatlar çok daha aşağı çekilecek gibi görünüyor.