Apple'ın eski CEO'sunun mirasının detayları

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Steve Jobs'un son projesi iPhone 4S değildi... İşte o proje!

Steve Jobs'un son projesi!

Vefatı ile geleceği sorgulanır olan Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs'un üzerinden en son çalıştığı projenin tanıtılan iPhone 4S olmadığı belirtildi. Bir sonraki iPhone, muhtemelen ismi iPhone 5 olacak, Steve Jobs'un Apple'a mirası olarak görülüyor.

Yeni nesil iPhone ile alakalı olarak araştırmacıların ortak görüşünü şöyle özetleyebiliriz. Steve Jobs'un son eseri kesinlikle iPhone 4S değil, bir sonraki iPhone'da da onun izleri olacak, başından sonuna kadar muhtemelen onun elinden geçmiş bir cihaz çıkacak. Bu nedenle de bu yeni telefon ortaya çıktığında, Apple'ın kült cihazlarından birisi olacak.

Yeni cihaz ile alakalı tahminler de şimdiden başladı. Daha ince bir yapı, daha geniş bir ekran bekleniyor. LTE desteği olması da beklentiler arasında.

Beklenen tarih 2012 yazı mı?

Beklenen tarih 2012 yazı mı?

Bu beklentiler ve daha buraya yazmadığımız bir çok yenilik ya da gelişim çok da uçuk değil, hatta mantıklı. Zira iPhone 4S çıktı, dışı iPhone 4 ile aynı, içi de iPad 2 ile benzerlikler gösteriyor. Dolayısıyla yeni çıkacak cihazın tamamen yenilenmiş bir cihaz olması öngörülüyor. İç ve dış tasarımının elden geçirilmesi yine ihtimali yüksek maddeler arasında.

Rodman & Renshaw'un araştırmacılarından Ashok Kumar'ın da benzer düşünceleri paylaştığını hatırlatıp kendisinin yeni cihaz çıkış tarihi tahmininin 2012 yazı olduğunu da belirtelim. Bizim tahminimiz ise biraz daha erken bir tarih olarak 2012 ilkbaharı... Ashok Kumar'ın dayandığı neden ise Apple'ın bu tarihte bir konferans düzenleyecek olması.

Okuyucu Yorumları