Apple'ın 2010 kabusları!

2010 Apple için sadece başarılarla dolu bir yıl olmadı: İşte Steve Jobs'u terleten Apple skandalları

Apple'ın 2010 kabusları!

2010'un sonlarına yaklaşırken şöyle bir geriye dönüp baktığımızda mobil cihaz üreticilerinin oldukça iyi bir yıl geçirdiğini görebiliyoruz. Ancak öyle bir firma var ki, 2010 yılında o firma için sular hiç durulmadı. O firma tabii ki Apple. iPad'in piyasaya çıkması ve birden en hızlı satan cihaz ünvanını ele geçirmesi, iPhone 4'ün piyasaya çıkması ve oldukça iyi satış rakamları yakalaması Apple için senenin iyilerinden. Ancak bir de madalyonun öbür yüzü var, Apple birçok skandalla bu yıl manşetlerden inmedi. İşte Apple'ın 2010'a damga vuran skandalları;

Öncelikle iPhone 4 prototipini Mart ayında bir barda Apple mühendisi tarafından kaybedilişine deyinelim. Prototipi bulan kişi cihazı Gizmodo'ya vermiş ve oradan dünya iPhone 4 hakkında büyük ipuçları yakalamıştı. iPhone 4 prototipini bulan kişinin ise evine baskın düzenlendi, o ve ailesi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Apple ve Gizmodo'nun arası bozuldu, ancak sonuç olarak prototip tekrardan Apple'ın kollarına döndü.

Anten sorunu ve beyaz iPhone!

Anten sorunu ve beyaz iPhone!
Anten sorunu bu şekilde çözülmüştü...

İkinci skandal ise iPhone 4'ün anten sorunuydu. Bir hevesle iPhone 4'lerini ellerine alıp kullanmaya başlayanlar, belirli zamanlarda sinyalin çok güçsüzleştiğini fark etti. Bunun nedeninin iPhone 4'ün tutuş şekliyle alakalı olduğu anlaşıldı ve sinyali azaltan tutuş şekline "ölüm tutuşu" adı verildi. İlk başta Apple sorunu görmezden gelse de, tüketicinin gözü kulağı Consumer Reports'un da iPhone 4'ü bu nedenden dolayı tavsiye etmemesi Apple'ı zor duruma soktu.

Apple, anten sorununu bedava iPhone 4 tamponu dağıtarak şimdilik kapatmış gibi görünüyor. Tüm anten sorunu tartışmalarına rağmen, Apple Temmuz ve Eylül ayı arasında dünya çapında 14 milyon iPhone 4 sattığını açıkladı. Bu da önceki yıla göre yüzde 91'lik bir artış demek.

Üçüncü skandal beyaz iPhone 4. Apple iPhone 4 basın toplantısında beyaz iPhone 4'ün Temmuz ayında piyasada olacağını açıklamıştı. Ancak Temmuz ayı geldi geçti ve Apple'dan gelen bir açıklama üretimde bir sorun olduğuydu. Şimdi beyaz iPhone 4'ün 2011'in Bahar'ında piyasada olacağı söyleniyor.

AirPrint'in sır kayboluşu...

AirPrint'in sır kayboluşu...

Gelelim AirPrint'e, iOS 4.2 ile beraber gelen bu özellik, iPhone ya da iPad ile uzaktan AirPrint destekli ya da desteksiz ama PC veya Mac'e bağlı bir yazıcıdan çıktı almaya yarıyordu. Apple, yazıcılarda AirPrint desteği olsun olmasın PC veya Mac aracılığıyla da aynı şekilde hiçbir sorun olmadan AirPrint'ten çıktı alınabileceğini söylemişti. Ancak 4.2'nin çıkışından kısa bir süre Apple sessizce AirPrint özelliğini kaldırdı. Geliştiriciler özelliğin gayet güzel ve sorunsuz şekilde çalıştığını belirtmişti. Apple'ın bu konuda açıklama yapmaması, konunun halen gizemini korumasına sebep oldu.

iOS 4 eski telefonların kabusu oldu...

iOS 4 eski telefonların kabusu oldu...
iPhone 3G kullanıcıları iOS 4'le zor günler geçirdi...

Geldik sonuncuya, iOS 4 işletim sisteminin iPhone 3G'leri çok yavaşlatması konusuna. Yeni iOS'un çıkışından sonra bazı iPhone 3G kullanıcıları telefonların çok yavaşladığını, dokunmatik ekranın bazen tepkisiz kaldığını ve pil ömrünün çok azaldığını bildirmişti. Çoğu kişi için iOS 4.2 iPhone 3G'de bu konudaki birçok sorunu çözse de zaman zaman telefonların kullanılamaz hale geldiği şikayetleri gelmeye devam.

Önümüzdeki yıl Apple için şüphesiz yine hareketli olacak; iPad 2'nin çıkacak olması, beyaz iPhone 4, muhtemelen yeni nesil bir iPhone... bunların hepsi Apple'ın heyecanla beklenen yenilikleri. Peki ya Apple'ın bile beklemediği ne gibi gelişmeler yaşanacak? Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları