Apple ID, sessiz sedasız Apple Account oldu

Apple, tüm cihazlarında tutarlı bir oturum açma süreci oluşturmak için Apple ID ismini Apple Account olarak değiştirmeye karar verdiğini duyurdu.

Apple ID, sessiz sedasız Apple Account oldu

Bu yıl Apple'ın işletim sistemlerine gelen tüm yapay zeka özellikleri (Apple Intelligence), özelleştirme seçenekleri ve diğer pek çok şeyin yanı sıra dikkat çeken bir güncelleme daha var. Şirket iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia ve watchOS 11'de Apple ID'yi Apple Account olarak yeniden adlandırıyor.

Şirketin bir blog yazısında belirttiğine göre bu değişikliğin ardındaki neden, Apple servisleri ve cihazlarının genelinde tutarlı bir oturum açma deneyiminin sağlanması. Apple Account kullanıcının mevcut kimlik bilgilerine dayandığından hiçbir şeyi değiştirmeniz gerekmiyor.

Öyle ki yeni işletim sistemlerinin betalarında zaten Apple Account terimi kullanılıyor, ancak MacRumors Apple'ın web sitesindeki hesap giriş sayfası gibi bazı yerlerde hala Apple ID kullanıldığını belirtiyor. Şirket, Apple Account ismine geçişi büyük olasılıkla bu sonbaharda işletim sistemlerinin final sürümlerini piyasaya sürdüğünde tamamlayacak.