Apple GPT mi geliyor? Apple'ın yapay zeka planları netleşmeye başladı

Apple'ın iOS 18'e yapay zeka özellikleri ekleyerek Siri ve Mesajlar uygulamasını güçlendirmeyi planladığı bir sır değil. Ve bu planlar hakkında yeni sızıntılar, şirketin ne kadar ciddi olduğunu kanıtlıyor.

Apple GPT mi geliyor? Apple'ın yapay zeka planları netleşmeye başladı

Apple'ın hızla ilerleyen yapay zeka trenine binmeye çalıştığına dair söylentilerin gerçekliği gittikçe arıyor. Genellikle Apple sızıntılarıyla tanıdığımız Mark Gurman, iOS işletim sisteminin bir sonraki sürümüne bazı özellikler ekleme olasılığı da dahil olmak üzere Apple'ın yapay zeka planları hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Gurman, Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi'nin iOS 18'e yapay zeka özellikleri ekleyecek ekibe liderlik ettiğini yazdı. Yazıda, yapay zeka yeteneklerini geliştirmek için bir veri seli kullanan şirketin büyük dil modeli veya LLM üzerinde çalışan özelliklerle doldurmak için bir talimatı olduğu söyleniyor. Ayrıca yeni özelliklerin hem Siri'nin hem de Mesajlar uygulamasının soruları yanıtlama ve cümleleri otomatik tamamlama becerilerini geliştireceğinden bahsediliyor.

Haberde ayrıca Apple'ın hizmetler başkanı Eddy Cue'nin şirketin üretkenlik uygulamalarına yapay zeka özellikleri eklemek için çalıştığı da belirtiliyor. Cue'nun ekibi, insanların Pages gibi uygulamalarda yazı yazmalarına ya da Keynote'ta slayt sunumlarını otomatik olarak oluşturmalarına yardımcı olmak için üretken yapay zekanın nasıl kullanılabileceğini inceliyor.

Bu arada, Apple'ın içinde de yapay zeka hizmetlerini nasıl sunacağı konusunda bir anlaşmazlık olduğu bildiriliyor. Bazıları bunun iPhone gibi cihazlarda olmasını tercih ederken, diğerleri bulut tabanlı olmasını istiyor. Karar ne olursa olsun, Apple'ın bu alanda Microsoft ve Google'ı yakalamaya çalıştığı açık.