Apple geçen Nvidia, dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu

Apple'ı geçti, Microsoft'u tehdit etmeye başladı: Yapay zeka teknolojilerinin perde arkasındaki kas gücünü üreten Nvidia, dünyadaki yapay zeka devrimiyle beraber dünyanın en değerli şirketine dönüşüyor olabilir mi?

Nvidia dünyanın en değerli şirketi olabilir mi?

Yapay zeka teknolojileri hızla gelişiyor ancak bu "ucuz" bir teknoloji değil. Yapay zeka uygulamalarının sağlıklı çalışabilmesi için çok gelişmiş ve güçlü işlemcilere ihtiyaç duyuluyor ve bu işlemcilerin büyük kısmını Nvidia üretiyor.

Piyasada ortaya çıkan beklenti, Nvidia'nın yapay zeka devrimi sayesinde Apple'ı geçerek, Microsoft'un ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi olabileceğine işaret ediyordu. Ve şimdi bu beklenti gerçek oldu. Nvidia, artık dünyanın en değerli ikinci şirketi konumunda. Yapay zeka devrimi büyüdükçe Nvidia'nın dünyanın en değerli şirketine dönüşmesi de işten bile değil.

Çarşamba günü öğleden sonra, çip üreticisi devin piyasa değeri 3,01 trilyon dolara ulaşarak 3 trilyon dolarlık Apple'ın hemen önüne geçti.

Nvidia donanımı, OpenAI'nin ChatGPT yazılımına büyük ölçüde güç veriyor ve ChatGPT veya benzer servisler büyüdükçe Nvidia'nın donanımlarına olan ihtiyaç da artıyor. Nvidia CEO'su çok kısa bir süre önce, yeni yapay zeka teknolojilerine hız kazandıracak süper işlemcilerinden bahsederek heyecan yaratmıştı.