Apple'dan beklenen RAM müjdesi, iPhone 15 ile birlikte gelebilir

iPhone'lar için uzun zamandır beklenen müjde nihayet geliyor olabilir. Apple, iPhone 15'lerin RAM miktarını büyütmeye hazırlanıyor.

Beklenen müjde, iPhone 15 ile gelebilir

TrendForce, yayınladığı son raporunda Apple'ın yaklaşan yeni iPhone 15 modellerinde RAM miktarını artıracağına inandığını söylüyor. Buna göre iPhone 15’in RAM kapasitesi 8 GB olabilir.

Apple, bu yıl piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil iPhone'da yer alan DRAM çözümlerinin kapasitesini ve özelliklerini artıracak gibi görünüyor. Son faktörler dikkate alındığında TrendForce, akıllı telefonların ortalama DRAM içeriğinin yıllık büyüme oranının 2023 için yaklaşık yüzde 6,7'ye ulaşacağını tahmin ediyor.

Bu doğru çıkarsa, şirketin iPhone'a nihayet 6GB RAM eklediği iPhone 12 Pro'dan bu yana ilk RAM artışı olacak. 4 model için de 8 GB RAM kullanılacağına ilişkin söylentilerle birlikte, normal iPhone 15 modellerinin mevcut A16 Bionic çipini korumasını, iPhone 15 Pro sürümünün ise 3nm teknoloji süreciyle üretilen yeni A17 Bionic işlemciye sahip olmasını bekleyebiliriz.

Diğer söylentilere göre iPhone 15 modellerinde farklı yenilikler de göreceğiz. Ekran analisti Ross Young'a göre Apple, Dinamik Ada'yı tüm iPhone 15 modellerine getirecek. Bununla birlikte, bu tüm sürümlerin Always-On ekran teknolojisine veya ProMotion'a sahip olacağı anlamına gelmiyor. Young, bu 2 özelliğin iPhone 15 Pro serisine özel kalacağına inanıyor.

Analistlere göre, standart iPhone 14 versiyonları öncekilerden daha kötü sattığı için, normal modellere Dinamik Ada eklemek Apple'ın satışları artırmasına yardımcı olacak. Tasarım konusundaki bir söylentiye göre ise normal iPhone 15 modelleri cam ve alüminyum kaplamaya, Pro versiyonu cam ve paslanmaz çeliğe, Pro Max - ya da Ultra - modeli ise cam ve titanyum varyantına sahip olacak.

TrendForce, Pro Max/Ultra versiyonunun uzun süredir konuşulan periskop lensine nihayet kavuşacağını da söylüyor.